Çubuk’ta seçim sonuçları açıklandı.

Çubuk’ta seçim sonuçları açıklandı.

Çubuk ilçesi ve Esenboğa Havaalanı'ndaki cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları açıklandı.

Çubuk İlçe Seçim Kurulu verilerine göre, ilçede toplam sandık sayısı 211, toplam seçmen sayısı 57 bin 527, oy kullanan seçmen sayısı 49 bin 26, geçerli oy sayısı 48 bin 59.

Recep Tayyip Erdoğan 37 bin 773 oy, Selahattin Demirtaş 675 oy, Ekmeleddin İhsanoğlu 9 bin 611 oy aldı.

Çubuk gümrük ilçe seçim kurulu verilerine göre, Esenboğa Havaalanında gümrük kapısı sandık seçmen listesine yazılan ve oyunu kullanan seçmenlerin sayısı 16 bin 802,  geçerli oy sayısı 16 bin 729. Recep Tayyip Erdoğan 11 bin 124 oy, Selahattin Demirtaş 849 oy, Ekmeleddin İhsanoğlu 4 bin 756 oy aldı.

Çubuk'un Recep Tayyip Erdoğan'a Ankara'da en çok oy veren ilçeler arasında olduğunu ifade eden Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş, desteklerinden dolayı ilçe sakinlerine partisi adına teşekkür etti.

Seçim sonuçlarının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Demirbaş, "Çubuk halkı bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. İlçe halkımız yüzde 78,59'luk oranla Cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a en fazla oy veren 3. ilçe olmuştur. Vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi bu günde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve dolayısıyla milli iradeye sahip çıkarak, adayımızı cumhurbaşkanlığı makamına çıkartmıştır. İlçe teşkilatı olarak tüm ekibimizle ortaya koyduğumuz emeklerimizin karşılığını sandıklarda gördük, seçim sonuçları ülkemize, milletimize hayırlara vesile olsun" dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da ilçe halkının Başbakan Erdoğan'a her zaman güvendiğini verdiği oyla gösterdiğini ve milletvekilliği seçimlerinde ve yerel seçimlerde olduğu gibi milli duruş sergilediğini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.