Çubuk'ta satranç antrenörlük kursu açıldı

Çubuk'ta satranç antrenörlük kursu açıldı

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Ankara'nın Çubuk ilçesinde 1. Kademe Antrenörlük Kursu açıldı.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi'nde Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından açılan kursa 30 öğretmen katıldı.

Kursun geleceğin satranççılarını yetiştirmek amacıyla açıldığını söyleyen Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk Temsilcisi ve Eğitmen Veysel Kılıçarslan, kursa katılan öğretmenlerin aldıkları belgeyle okullarında satranç derslerine eğitmen olarak girebileceğini belirtti.

İlçede son zamanlarda satranca olan talebin çok fazla artmasından dolayı kurs açıldığını vurgulayan Kılıçarslan, şunları kaydetti:

''Temel ve uygulamalı eğitim dersleri ile verilecek kursları, öğretim görevlisi Hikmet bey ile birlikte vereceğiz. Geleceğin satranççılarını yetiştirecek, öğretmenlerimizin satrançla bütünleşip yarınların satranç vizyonunu oluşturması açısından oldukça önemli bir eğitimdir. Bu kursu başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlerimiz okullarında satranç derslerine girebilecekler. 2013 yılında açtığımız kurs ve bugün açılan kursla birlikte öğrenci yetiştirecek eğitmen sayımızı 75’e çıkartmış olacağız. Satranca gönül veren hocalarımıza, bu konuda bize her zaman destek olan ilçe kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve ilçe milli eğitim müdürümüze ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.''

Yükselen Koleji Kurucusu Mehmet Yüksel de kursa katılan kursiyerler arasında yer alırken, kursun ilçede açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kursa katılmakla eski bilgilerinin tazelediğini ve bilmediklerini öğrendiğini söyleyen Yüksel, "Çok önemli satranç kurallarını öğrenmiş oldum. Bir okul sahibi ve yöneticisi olarak satrancın, çocuklarımızın konsantrasyonunu artırdığı, muhakeme yapma,  çok yönlü düşünme becerisini artırdığı, beynin gelişimine katkısı ve daha birçok yararı olduğunu biliyorum ve okulumuzda tüm öğrencilerin satranca yönelmesi noktasında çaba sarf ediyoruz. Bu kursların ülke geneline yaygın bir şekilde açılması, burada yetiştirilecek antrenörler sayesinde satrancın toplumda yaygınlaştırılmasına, sevdirilmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.  Satranç dersinin, tüm okullarda zorunlu ders olması dileğimdir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.