Çubuk'ta sağlıklı yaşam kampanyası

Çubuk'ta sağlıklı yaşam kampanyası

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, ilçe genelinde şeker ve sigara kullanımını en aza indirilmesi hedefiyle sağlıklı yaşam kampanyası başlattıklarını belirtti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Kılınç ile birlikte okul ziyaretleri gerçekleştiren Kaymakam Çenet, gazetecilere yaptığı açıklamada sigara bırakma konusunda öğretmenlerin öncü olması gerektiğini söyledi.

Şekerin de sigara gibi sağlığa zararlı olduğunu vurgulayan Çenet, fazla şeker tüketmenin yaklaşık 66 zararına işaret etti.

Çenet, "Ziyaretlerimizde Başhekimimiz de bulunuyor. Sigara ve şekerin zararlarını anlatıyoruz ve kullanılmaması noktasında tavsiyelerde bulunuyoruz. Yapılan çay ikramlarında kesinlikle şeker verilmemesini öneriyoruz. Haftada bir gün daire amirlerimizle birlikte yürüyüşler başlattık. Bu yürüyüşlere tüm vatandaşlarımızın katılmalarını istiyoruz. Biz öğretmenlerimize anlatıyoruz öğretmenlerimiz de öğrencilerine ve velilerine anlatsınlar istiyoruz. Bu şekilde bir kampanyayı başlattık ve inşallah güzel sonuçlar alırız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.