Çubuk’ta Parklar 24 Saat İzleniyor

Çubuk’ta Parklar 24 Saat İzleniyor

Çubuk Belediyesi, ilçenin en büyük parklarından 3 parkı IP kamera sistemi ile 24 saat izliyor.

Çubuk Belediyesi, vatandaşların huzur içinde parklardan yararlanmalarını sağlamak için ilk etapta ilçenin en büyük parklarından 3 tanesini güvenlik kameralarıyla takip ediyor.

Çubuk Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Bilgi İşlem Şefliği, şehrin en önemli parkları olan Yavuz Selim ve Barbaros Mahalleleri'nde bulunan Yeşil Çubuk Parkı, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Doktorlar Parkı ve Atatürk Mahallesi'nde bulunan Adnan Menderes Parkı'na kamera yerleştirdi. Kameralar sayesinde parklar 24 saat güvenlik amaçlı izleniyor.

Çubuk Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu projeyle vatandaşların güvenliğinin sağlaması hedefleniyor. Bu kamera sistemleri sayesinde ilçenin günlük hareketin yoğun olduğu parklar 24 saat izlenerek, kayıt altına alınıyor.

Kameralar vatandaşların sıkça ziyaret ettiği parklar, Yeşil Çubuk Parkı, Doktorlar Parkı ve Adnan Menderes Parkında yer alıyor.

Vatandaşların daha güvenli bir ortamda vakit geçirmesi ve gelebilecek olumsuz olayların önlenmesi aşamasında büyük katkı sağlayacak kameralar fiberoptik altyapı ile Park Bahçeler ve Zabıta Müdürlükleri’nde anlık olarak takip ediliyor.

Zaman zaman baş gösteren şikayet konularına anında müdahale olanağı verecek olan IP kamera sistemi, geriye dönük 15 er günlük kayıtlar da alacak.

Can ve mal güvenliği açısından, kameralı denetimi park ve bahçelerde uygulamaya aldıklarını belirten Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli şartlarda gelişimini önemsiyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. İlk etapta Yeşil Çubuk, Cumhuriyet ve Adnan Menderes Parkları 7 gün 24 saat kamera sistemi ile izleniyor. Tutulan kayıtlar 15 gün boyunca saklanacak. Parklarımıza kurduğumuz bu sistem ile çocuklarımız hoşça vakit geçirirken ebeveynleri de daha rahat olacaklar. Biz bunların tamamını halkımızın güvenliği ve huzuru için yapıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.