Çubuk’ta Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Çubuk’ta Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Çubuk’ta ’21 Mart Nevruz Bayramı’ yüzlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Programda Kırgızistan Büyükelçiliği tarafından otağa çadırı kurulurken, Türkmenistan Büyükelçiliği tarafından da Nevruz pilavı dağıtıldı.

 

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ’21 Mart Nevruz Bayramı’ Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Kırgızistan Büyükelçisi, İbrahim Junusov, Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadirov, Ankara Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. 

 

Eski Şabanözü Kavşağı’ndan  kortej yürüyüşü ile başlayan kutlamalar Atatürk Parkı’nda ve  Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen ayrı ayrı programlarla devam etti.

Atatürk Parkı’ndaki kutlamalar Kaymakam Çenet ve Başkan Acehan tarafından geleneksel Nevruz ateşinin yakılmasıyla ve birlikte demir dövmesiyle devam etti. 

 

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ndeki program ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının konseri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan açılışta konuşan Kaymakam Çenet, Nevruz'un bir ‘kardeşlik günü’ olduğunu söyledi. Nevruz’un dünyanın birçok yöresinde özellikle Türkler tarafından kutlanan bir bayram olduğunu dile getiren Kaymakam Çenet, ’’Biz kardeşiz. Bizim ortak bir kültürümüz var. Bu coşku bizim birliğimizi bütünlüğümüzü kardeşliğimizi ve iyi dileklerimizi hayata geçirmek için bir vesiledir’’ dedi. 

 

Nevruzun baharın gelişi ile bolluk ve bereketin işareti olduğunu söyleyen Başkan Acehan, Nevruzun aynı zamanda insan ruhunun tabiattaki uyanışıyla birlikte, göreneklerin ve inançların sergilendiği bir bayram olduğunu belirtti. 

 

Nevruzun tüm toplumu ilgilendiren ortak bir değer olduğunu söyleyen Başkan Acehan,’’Bayramlar bu özelliği ile millet bağını güçlendiren en önemli unsurlardan biridir. Baharın gelişinin kutlandığı bugün de böyle bir bayramdır. Nevruz Türk toplulukları arasında asırlar öncesinden günümüze kadar farklı şekillerde, ama aynı ruhla hala kutlanmaktadır. Böylece bu kadim gün Türk dünyasına ortak kültür mirası olarak intikal etmiştir. Bolluk ve bereketi temsil eden Nevruz şuurunun, yüreğimizdeki sevgiyi, birlik ve beraberliği canlı tutması hepimizin temennisidir. Bu düşüncelerle Nevruz Bayramı’nı gayesine uygun olarak huzurun, birlik ve beraberliğin evrensel ölçülerde gerçekleştirilmesine katkıda bulunması temennisiyle kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum’’ diye konuştu. 

Daha sonra Kırgızistan Büyükelçisi İbrahim Junusov ve Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadirov’da yaptıkları ayrı ayrı konuşmalarla tüm Türk dünyasının 21 Mart Nevruz Bayramlarını kutladılar. 

 

Nevruz Tepsisi sunumunun ardından Çubuk Belediyesi Seğmen ekibi ve yöresel folklor ekibi tarafından gösteri sunulurken, sanatçı Cengiz Taşkent tarafından Nevruz türküleri konseri verildi. 

Renkli görüntülerin sahne olduğu şenlikte, yumurta tokuşturma, urgan çekme ve çuval yarışlarında dereceye girenlere ödülleri verildi. 

 

Nevruz konulu resim sergisinde dereceye girenlere ve TEOG sınavında birinci olan öğrencilere ödülleri verilirken, sergide dereceye giren eserlerden oluşan resimlerin sergilendiği serginin açılışı yapıldı.

 

Daha sonra Başkan Acehan tarafından katılımcılara Nevruz Pilavı ve çeşitli ikramlarda bulunulmasıyla Nevruz Kutlamaları sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum