Çubuk'ta Mirac Kandili Coşkusu

Çubuk'ta Mirac Kandili Coşkusu

Çubuk'ta Miraç Kandili nedeniyle vatandaşlar Camii Kebir'e akın etti.Caminin avlusunuda dolduran vatandaşlar andil coşkusunu dualarla yaşadı.

Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da Yüce Allah’ın huzuruna vardığı gece olan Miraç Kandilini ihya etmek isteyen Çubuklular lar camilere ve bu geceye özel program düzenlenen Camii Kebire akın ettiler.

m1.jpg

Çubuk Müftülüğü tarafından düzenlenen Geceye özel ihya programı, yurdun çeşitli yerlerinden Mesleğe hazırlama kursuna katılan İmam Hatip adaylarının okuduğu   Kur’an tilaveti ve ilahilerle başladı.Birbirinden güzel ilahileri seslendiren İmam Hatip adayları Mirac kandilini ihya etmek isteyen vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattılar. 

mirac.jpg

Proğram sonunda kürsüye gelen İlçe Müftüsü Ali Canbolat ise, İsra ve Miraç hadisesinin, Yüce Allah'ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) yaptırılan hikmet yüklü bir yolculuğu, yükselişi ve huzura kabul edilişi ifade ettiğini vurguladı.

muftu.jpg

İsra ve Miraç mucizesinin, aslında belirli aşamaları kateden insanın, Yüce Allah'ın destek ve lütfu dahilinde, akıl ve idrake sığmayacak derecede nice mesafelere ulaşabileceğini de gösterdiğinin altını çizen Müftü Canbolat , "Miraç hadisesi bizlere, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki faziletlere yükselişten geçtiğini de haber verir. Gerçek anlamda gönül ve ruh temizliğinin yolu da, Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmekten geçer. Peygamber Efendimize has bir mazhariyet ve tecrübe olan Mirac'ın mü'minlere yansıyan bir bereketi olarak, İslam'ın temel ibadetlerinden biri olan namaz, Sevgili Peygamberimizin (SAV) ifadesiyle 'müminlerin miracı' kabul edilmiş, her bir mümine namazla Yüce Rabbinin huzuruna çıkış ve oraya kabul ediliş imtiyazı tanınmıştır. Dolayısıyla namaz, bilinçli bir biçimde kılındığında iç dünyamızdaki manevi yükselişi ve arınmamızı sağlayacak ve böylece bizi kötülüklerden alıkoyacaktır. Nitekim'"…namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkor…' (Ankebut, 29/45) ayeti bu hususu açıkça vurgulamaktadır." dedi.

Kandil dolaysıyla Çubuk Kızılay derneğide,Camiye gelen vatandaşlara şekerleme ikram etti.

m2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.