Çubuk'ta Kurban Kesim Yerleri Denetlendi

Çubuk'ta Kurban Kesim Yerleri Denetlendi

Çubuk'ta kurban satışı ve kesimi yapılacak yerler denetlenerek, toplu kesim yapılacak yerlerin uymaları gereken kurallar tebliğ edildi.

Kurban kesim yerleri denetlendi

Çubuk’ta kurban satışı ve kesimi yapılacak yerler denetlenerek, toplu kesim yapılacak yerlerin uymaları gereken kurallar tebliğ edildiği belirtildi.

Çubuk Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Kurban Denetim Komisyonu, ilçedeki kurban satış ve kesim noktalarını denetledi.

Çubuk Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlükleri yetkililerinden oluşan komisyon tarafından kurban kesim ve satış noktaları gözden geçirildi. Kesim yerlerinin hijyen başta olmak üzere genel kurallara uygunlukları denetlendi. Ayrıca kurbanlık için satılan hayvanların sevk ve sağlık kontrolü belgeleri incelendi.

Denetimlerde görülen eksiklerin giderilmesi için ilgililere gerekli uyarılar yapıldı. 

Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm tedbirleri aldıklarını bildirdi.

Buna göre ilçedeki Canlı Hayvan Pazarı başta olmak üzere 40 ayrı besi çiftliğinde kurban satışı, 41 ayrı yerde de kurban kesimi yapılmasının kararının alındığını ifade eden Karakuş, şunları kaydetti:

’’Belediyemiz tarafından alınan kararla Cumhuriyet Mahallesindeki Belediye'ye ait hayvan pazarı, Girişim Et Entegre tesisleri ve ilçede bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftliklerinde kurban satışı yapılacak. Ayrıca Kurban Bayramı günü Belediye'ye ait hayvan pazarı, Girişim Et Entegre tesisleri ve toplu kurban kesimi için monoray sistemli kurban kesim tesisi ve kurban etlerinin parçalanması için alanları oluşturan 40 çiftlikte kesim yapılabilecek. Kurban kesim yerlerinde vatandaşların kurban ibadetini usulüne uygun şekilde yerine getirebilmesi için her türlü tedbirin alınması amacıyla ekiplerimiz denetimlerini sürdürmektedir. Buralarda kurbanlıklara eziyet etmeden modern bir şekilde hayvanlar önce hücreye alınıyor. Sistem sayesinde tek ayağından havaya kaldırılıyor ve kesimi sağlanıyor. Daha sonra derisi yüzülüyor ve 4 parçaya ayrılıyor. Vatandaş isterse bunları daha küçük parçalara da ayırabiliyorlar. Biz kurbanlık kesimi için belirlediğimiz bu alanları tavsiye ediyoruz. Meydan, park, cadde, sokak gibi kamuya açık alanlarda kurban kesimi ve satışına izin verilmeyecek olup, etrafının kapalı olması ve kesim usullerine uygun bir alanı olması koşuluyla vatandaşların kendilerine ait bahçelerinde çevreye zarar vermeden kesim yapılmasına müsaade edilecek. Kurban kesim yerlerinde oluşan hayvansal atıkların işletmeler tarafından çevreye zarar vermeden belediyemiz çöp döküm sahasına nakli işletmeler tarafından yapılacaktır. Atıklarını çevreye saçanlara belediyemiz zabıta ekipleri tarafından cezai muide uygulanacaktır.’’

Kaçan kurbanlıkların yakalanması için yakalama timi kurulduğunu hatırlatan Karakuş, kesim sonrası şüpheli et veya kurbanlıklardaki hastalıktan dolayı vatandaşların kafasındaki soru işaretleri için belediye olarak veteriner hizmetler vereceğini de vurguladı.

Kurban Bayramı süresince de belediye ekipleri tarafından alanın ve genel çevresinin temizliğinin sağlanarak günlük temizlik ve dezenfekte işlemlerinin gerçekleştirileceğini aktaran Karakuş, kurban bayramı süresince istek ve şikayet için 838 25 52 numaralı telefondan zabıta ekiplerine ulaşıla bileceğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.