Çubuk’ta ‘Kuran’da Anne Kadınlar’ Konferansı

Çubuk’ta ‘Kuran’da Anne Kadınlar’ Konferansı

Çubuk'ta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in eşi Hatice Kübra Görmez tarafından ‘Kuran’da Anne Kadınlar’ isimli konferans verildi.

 

Çubuk Belediyesi, İlçe Müftülüğü, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Çubuk Girişimci İş Adamları Derneği tarafından organize edilen hanımlara yönelik konferans Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

                Konferansa Çubuk Belediye Başkan Vekili Hüseyin Doğanay, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin’in eşi Tülay Şahin, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan, Çubuk Girişimci İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Osman Mülayim, Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Aysel Neşeli ve çok sayıda Çubuklu hanım katıldı.

                Açılış konuşmasını yapan Çubuk Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Erkan, eğitim gönülleri olarak Çubuk’ta yaptıkları hizmetleri anlattı. Gönüllü dernek üyelerinin hem çalışarak öğrenci okuttuğunu hem de eğitim konferansları düzenlediklerini ifade eden Erkan, ellerinden geldiği kadar Çubuk ve ilçede yaşayanlar için hizmet etmeye çalıştıklarını sözlerine ekleyerek, konferansa katılanlara teşekkür etti.

                Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Mehmet Görmez’in eşi Hatice Kübra Görmez, Hz. Adem’den Hz. Muhammed’e kadar tüm peygamberlerin anneleri ve eşlerinin hayatlarından örnekler verdi. Hz. Adem ve Hz. Havva’nın dünyaya gönderilişi ve yasak meyvenin yenmesinden bahseden Görmez,  yanlış rivayetlere göre tüm suçlamaların kadınlara yöneltildiğini kaydederek, bunların gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

                Yetim ve öksüz çocukların ellerinden tutmanın önemine değinen Görmez, tarihte ilk koruyucu annenin Firavun'un eşi Hz. Asiye olduğunu vurgulayarak, ’’Hz. Asiye ve yaşadıkları anlatmakla bitmez. Kendi çocuğu olmayan Hz Musa'ya annelik yaprak, tarihte ilk koruyucu anne oldu ve bize koruyucu anneliği öğretti. Nice öz anneler kendi çocuklarını kötülüğe sevk ederken, kendi evlatları olmadığı halde yetim ve öksüz çocuklara annelik, babalık yapanların ayakları altına cennet serilir. Bu nedenle birileri kötülüğe sevk etmeden, kötü yola sevk etmeden kapı kapı dolaşarak yetim ve öksüz çocukları bulun ve onlara kucak açarak koruyucu anne ve baba olmanızı tavsiye ediyorum’’ dedi.

                Kadınlar için camilerde en güzel yerlerin tahsis edilmesi gerektiğini söyleyen Görmez, kadınların ve çocukların zamanla camilerden uzaklaştırıldığını ve camilerin en kökne yerlerinin kadınlara ayrıldığını belirterek, ’’Hz Meryem ile Allah'ın mabedi kadınlara açılmış ve ecdadımızla devam etmiştir. Ecdadımızda olduğu gibi camilerimizi kadın ve çocuklarımız doldurmalı. En güzel yerler kadınlarımız için ayrılmalıdır’’ diye konuştu.

                Eğitim gönüllüsü annelerinde Çubuk’ta çok önemli görevler üstlendiğini hatırlatan Görmez, ’’Böylesine anlamlı bir buluşmayı organize eden Çubuk Belediyesine, Eğitim Gönüllülerine, İlçe Müftülüğüne ve Çubuk Girişimci İş Adamları Derneğine şükranlarımı sunuyor. Bu ve buna benzer konferansların da hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.

                Etkinliğin sonunda Çubuk Belediye Başkan Vekili Hüseyin Doğanay Hatice Kübra Görmez’e çiçek, agat taşından kolye,  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez için de agat taşından tespih hediye ederken, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş’da plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.