Çubuk’ta Kaymakamlık satranç turnuvası başladı

Çubuk’ta Kaymakamlık satranç turnuvası başladı

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilciliği tarafından düzenlenen Kaymakamlık Kupası Satranç Turnuvası başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilciliği ile Çubuk Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Kaymakamlık Kupası Satranç Turnuvası’nın açılışına ilçe yöneticileri katılmazken, TSF Çubuk Turnuva Direktörü Veysel Kılınçarslan, davetliler ve satranç severler katıldı. 

Geleneksel 3. Kaymakamlık Kupası Satranç Turnuvası’nın yoğun bir katılım ile başladığını söyleyen Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Ulusal Hakem Süleyman Çakmak, 15 hakemin görev aldığı turnuvaya 430 sporcunun başvurduğunu ve ilk gün 260 sporcunun yarışacağını belirtti. Turnuvanın 2 gün süreceğini kaydeden Çakmak, ’’ Turnuva 12 kız, 12 genel olmak üzere toplam 24 kategoride ve İsviçre sistemi olan 7 turda yapılacak. İlçeden 430 sporcu başvurusu yapıldı. İlk günün birinci turuna 260 sporcu katıldı. Bu gün 4 tur yarın 3 tur olmak üzere turnuvamızı tamamlayacağız. Turnuvaya velilerimizin ilgisi gayet güzel.  TSF Çubuk Turnuva Direktörü Veysel Kılınçarslan’a böylesi güzel turnuvaya düzenlediği için teşekkür ederiz.  Çubuk’taki ilgi gayet bizi memnun ediyor. Ankara’nın diğer ilçelerine baktığımız zaman Çubuk’ta daha çok güzel ilgi oluyor. Hem veliler açısından hem de sporcular açısından gerçekten yoğun bir ilgi var. Çubuk’un bu konuda farkı kendini fark ettiriyor’’ dedi.   

TSF Çubuk Turnuva Direktörü Veysel Kılınçarslan ise emeği geçen ve açılışa katılan herkese teşekkür ederek turnuvanın başarılı geçmesini diledi.

Turnuva 12 kız, 12 genel olmak üzere toplam 24 kategoride ve İsviçre sistemi olan 7 turda yapılacak. Bütün kategorilerde lisans ve vizeli olma şartının arandığı turnuvaya 430 sporcu katılırken turnuvada dereceye girecek ilk üç kişiye kupa, şilt ve satranç takımı verilecek. Turnuva 2 gün sürecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.