Çubuk’ta Kahramanlık Türküleri Konseri

Çubuk’ta Kahramanlık Türküleri Konseri

Çubuk’ta Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, ‘Kahramanlık Türküleri’ konseri verdi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, kahraman şehitlerin destansı hikayelerini Çubuklular için seslendirdi. Şef Mustafa Özcan yönetiminde 70 kişilik koronun, ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü’ nedeniyle sahne aldığı konserde kahramanlık türküleri söyleyerek duygulu anlar yaşattı.

                Farklı yörelere ait kahramanlık türküleri seslendiren koro salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Yoğun katılımın olduğu gecede koro, Çanakkale içinde aynalı çarşı, Mert dayanır namert kaçar, Mızıka çalındı düğün mü sandın, Ben gidiyorum rüştü beyim ağlar, Yiğitler silkinip ata binince, Çanakkale destanı, Buna er meydanı derler, Eledim eledim höllük eledim, Kara çadır ismi tutar, Asker yolu beklerim, Asker oldum geydim yelek, Havada bulut yok bu ne dumandır, Kışlanın kapısına, Uca dağların başında ve Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa türkülerini seslendirdi.

                 Asker türkülerinde vatandaşlar gözyaşlarını tutamazken, Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa marşı salon tarafından coşkuyla alkışlandı.

                Konserde konuşan Belediye Başkanı Lokman Özden, ’’Büyük bir uyum içinde hazırlanmış büyükşehir koromuz bize güzel bir gece yaşattı. Gerçekten çok güzel duygularla bizlere çok güzel bir ziyafet verdiler, biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu kahramanlık türküleri Çanakkale’deki 250 bin şehit için. Yine 59 şehit veren bir ilçenin belediye başkanı olaraktan, burada ‘Şehitler Ağacımız’ var 59 şehit adına. 18 Mart Şehitler Günü, ama Çubuk ilçesi de şehitlerle bezenmiş bir ilçe, ben buradan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar ölü değildirler, onları ölü olarak kabul etmiyoruz. Onlar her zaman bizim şefaatçimiz olacaktır.  Gazilerimize de uzun ömürler diliyorum’’ dedi.

                Başkan Özden, konser sonrasında şef ve solistlere çiçek ve plaket verdi.

                Konseri, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan,  siyasi parti ilçe başkanları, birim ve şube müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.