Çubuk’ta kadın personel kahvaltıda buluştu

Çubuk’ta kadın personel kahvaltıda buluştu

Çubuk Belediyesi bünyesinde çalışan kadın personel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltıda buluştu.

Bem-Bir-Sen Ankara 1 Nolu Şubesi tarafından Yeşil Çubuk Parkı'nda düzenlenen programa, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Bem-Bir-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Bayram Elik, sendika temsilcileri ve kadın personel katıldı.

Başkan Acehan, mutlu ailenin temelinde kadınların olduğuna dikkat çekti. Huzurlu ve güçlü ülkenin temelinde de mutlu aileler bulunduğunu dile getiren Acehan, yaşamın her alanında kendilerini onurlandıran, değerlerinin yaşatılmasında fedakarlık sergileyen ve hoşgörüyle bütün güzelliklere layık olan kadınların her zaman baş tacı olması gerektiğini ifade etti.

Acehan, "Kadına yönelik şiddete ve baskıya son vermek, kadının toplumsal yaşama etkin bir şekilde katılmasının yolunu açmak hepimizin görevidir. Her türlü ayrımcılığın ve kadına şiddetin sona erdiği, boşanmaların en az olduğu mutlu ailelerden oluşan bir toplum dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.’’ diye konuştu.

Elik ise Türkiye ekonomisi, siyaseti, sosyal hayatı ve demokrasisi gelişirken bu gelişime en çok katkıyı da kadınların verdiğini söyledi. Hayatın ağır yükünü kadınların taşıdığını belirten Elik, kadınlar üzerindeki yükün her geçen gün arttığına işaret etti.

Bir taraftan ülkede olumlu gelişmeler olurken diğer taraftan da manevi değerler üzerinde eskiye olan özlemin arttığını vurgulayan Elik, şunları söyledi:

’’Bizler sağlık ve huzur konusunda çalışmalar yapan bir sendikayız. Bu noktada sendika olarak aile içi iletişim birimini kurduk. Bir taraftan olumlu gelişmeler olurken, diğer taraftan da örf ve adetlerimizi kaçırdık, milli manevi değerlerimizi kaybettik. Çok acıdır ki ülkemizde günlük 500 çift boşanıyor. Bu çiftlerin en az 250'si psikolojik olarak sorunlu bireyler olarak hayatımıza dahil oluyor. Resmi olan verilere göre 9 milyon insanımız psikolojik tedavi görüyor. Bunların önüne geçebilmek için milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Sağlam temelleri olan mutlu, huzurlu, sağlıklı aileler oluşturmalıyız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.