Çubuk'ta İlaçlama Çalışmaları

Çubuk'ta İlaçlama Çalışmaları

Çubuk Belediyesi, ilçedeki ahır ve kümeslerde dezenfekte çalışmaları yaptı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, gribal enfeksiyonlara ve haşerelere karşı mücadele başlattı.

Çevre mahallerde bulunan ahır, boş ev, park, bahçe ve yeşil alanlarda toplam 39 ahır ve hayvan barınağı ilaçlandı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, yaptığı açıklamada, vatandaşların çöpleri zamanında bırakmamaları ve ahırlardaki gübreleri uzun süre bekletmelerinden kaynaklı zararlıların artışına karşı zamanında mücadele yapmanın önemine işaret etti.

Yaz aylarının gelmesiyle sinek, karasinek, haşere, kene, kemirgen ve ağaçlardan oluşan sineklere karşı ilaçlama çalışmaları başlattıklarını belirten Topçu, şöyle devam etti:

"Hastalıklardan korumak amaçlı oluşturduğumuz ekiplerle gribal enfeksiyonlar başta olmak üzere haşerelere karşı etkin bir şekilde mücadele edeceğiz. Bu konuda ekiplerimiz gece gündüz demeden gerekli mücadeleyi sürdürüyor. İnsan sağlığına hiçbir zararı olmayan ve Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçların kullanıldığı çalışmalarda mahalle meydanlarının yanı sıra dere yatakları ve hayvan barınakları da ilaçlanıyor. Tabi biz bu çalışmaları sürdürürken, temizlik işleri müdürlüğümüz çevre temizliği konusunda ve zabıta müdürlüğümüz ise kurallara uymayan vatandaşlarımıza gerekli yaptırımları yapmak için çalışmalar başlattı."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.