Çubuk'ta "Hayatımızda Kuran" Konferansı

Çubuk'ta "Hayatımızda Kuran" Konferansı

Çubuk'ta Belediye ve Sivil Toplum Örgütlerinin Katkılarıyla "Hayatımızda Kuran" Konulu Konferans Düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Çubuk Belediyesi, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği, Çubuk Dernekler Federasyonu ve Çubuk Aile Yaşam Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği programa, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan ve çok sayıda kadın katıldı.

Gökçedere Kuran Kursu öğrencileri tarafından okunan ilahilerin ardından konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, kızların yüksek okullarda okutulmasını isteyerek,kadınların da kendi ayakları üstünde durabilmeleri gerektiğini kaydetti.

Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan da, kadınların önce kendilerini tanımaları gerektiğini ve bir birey olarak hareket etmeleri gerektiğini belirterek, Kuran-ı Kerim'de Allah'ın insanlara kadın ve erkek olarak hitap etmediğini vurguladı.

Kadınların yaşamlarında dirayetli ve aktif olmaları gerektiğini dile getiren Erkan, bir avuç kadınla çıktıkları yolda 47 öğrenciye burs verdiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Ülfet Görgülü ise, Kuran'ın ilk Ayetinin "Oku" olduğunu hatırlatarak, okumanın faydasını anlattı.

Kadınların özellikle okuması gerektiğinin altını çizen Görgülü, "Okumanın yaşı yoktur. Kuran-ı Kerimin ilk ayeti 'Oku' dur. Neyin okunacağı söylenmemiştir. Sadece 'oku' denilmiştir. İnşallah hayatı boyunca talebe olanlardan oluruz" dedi.

Sevgi ve muhabbetin olduğu yuvalarda dayak ve şiddetin neden olduğunu soran Görgülü,"Allah aşkına Sevgi olması, muhabbetin olması gereken yuvalarda, neden şiddet ve dayak ne arıyor. Rahmet olması gereken bir evde zulmet ne arıyor" diyerek, eğitimle ve okumakla bunların son bulacağını sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.