Çubuk'ta Haşereyle Mücadele Hızla Devam Ediyor

Çubuk'ta Haşereyle Mücadele Hızla Devam Ediyor

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, haşereyle mücadele çalışması kapsamında kapalı alanlarda yeni ilaçlama çalışmalarına başladı

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, haşereyle mücadele çalışması kapsamında kapalı alanlarda yeni ilaçlama çalışmalarına başladı

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, belediye sağlık ekibinin olumsuz hava koşullarına rağmen Çubuk'ta sinek ve benzeri haşerelerle mücadeleyi sürdürdüklerini belirtti.

Acehan, kapalı  yerleri başta olmak üzere parklar, mandıra ve ahırlar ile mahallelerde gerçekleştirilen ilaçlama hizmetlerinde çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaç kullanıldığını kaydetti.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ise son günlerde hava sıcaklığının düşmesi ve rüzgarında etkisiyle özellikle karasineklerin şehir merkezinde kapalı alanlara yöneldiğinin kaydetti.

ilçedeki tüm işyerlerinde ilaçlama çalışması yaptıklarını anlatan Topçu, "Mevsimi de dikkate alarak sinek, sivrisinek ve benzeri hayvanların üremesini ortadan kaldırmak için ilaçlama çalışmalarını kapalı alanlarda, market, manav, kasap ve lokantalar başta olmak üze ilçedeki tüm iş yerlerinde aralıksız sürdürüyoruz. İlçe genelinde ilaçlama çalışmalarını, 2 araç, 2 adet ilaçlama cihazı ve vardiyalı çalışan iki ekip halinde haftanın 7 günü Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle işbirliği ile gerçekleştiriyoruz. Sinek popülasyonunu en alt seviyeye düşürene kadar haşereyle mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/ankara-haber/cubukta-hasereyle-mucadele-1456322/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum