Çubuk’ta Hafızlık Semineri

Çubuk’ta Hafızlık Semineri

Çubuk Müftüsü Bilal Kara: - "Tertip ve düzenli bir şekilde çalışırsanız hiç zorluk çekmeden Kur'an-ı Kerim'i hıfz edersiniz"

Çubuk Müftülüğü, hafızlığın önemi ve değerine ilişkin "hafızlık yolunda gençlik ve motivasyonu" semineri düzenledi.

Çubuk Gökçe Erkek Kur'an Kursu'nda, Çubuk Müftüsü Bilal Kara'nın konuşmacı olduğu seminere eğitim alan 30 hafız katıldı.

Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim okumasının ardından konuşan Bilal Kara, hafızlık için moral ve motivasyonun son derece önemli olduğunu söyledi.

Hafızlığın belirli bir yaşta ve uzun bir zaman düzenli çalışmakla olunabileceğini aktaran Kara, şunları kaydetti:

"Hafızın beynini dış dünyanın mecralarından uzak tutması kendini tamamen eğitimine yöneltmesi bu bağlamda önemlidir. Kim Allah’a karşı sorumluluklarını bilirse, kim Allah’a içtenlikle bağlanır, gerçekten sever ve sakınırsa Allah ona hafızlığı nasip eder. Emin olun ve kesinlikle bilin ki eğer Allah’a karşı samimiyetinizi devam ettirirseniz, tertip ve düzenli bir şekilde çalışırsanız hiç zorluk çekmeden Kuranı Kerimi hıfz edersiniz."

Kara, "Peygamberimiz 'Nerede Kur’an okunuyor ve dinleniyorsa rahmet melekleri orada olur kanatlarını açarlar ve oraya rahmet yağdırırlar" hadisini aktararak, "Bu nedenle hafız sayısını ve Kur'an-ı Kerim okuyan kişi sayısını artırmamız gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum