Çubuk’ta Geleceğin Satranç Şampiyonları Yetişecek

Çubuk’ta Geleceğin Satranç Şampiyonları Yetişecek

Çubuk Belediye ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile satranç kursu açıldı.

Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Satranç İl Temsilciliği'nin işbirliğiyle açılan kursta anasını ve birinci sınıf öğrencilerine satranç eğitimi veriliyor.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Kültür Evi’nde açılan kurslara anasınıfı öğrencilerinin yanında bu yıl eğitim ve öğretime başlayan ilkokul birinci sınıf öğrencileri devam ediyor. Haftalık altı saat verilen satranç kurslarına ilginin yoğun olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürlüğü Satranç Koordinatörü Veysel Kılıçarslan, hedeflerinin geleceğin şampiyonlarınıyetiştirmek olduğunu belirtti.

İlçede böyle bir merkezin olmasında dolayı belediye başkanına ve kaymakama öğrenciler adına teşekkür eden Kılıçarslan, ’’İlçede 7'den 77'ye herkesi satranç kurslarımıza davet ediyoruz. Satranç oynayanların diğer çocuklara göre derslerde daha verimli olduğunu görmekteyiz. Bunun içinde anasınıfı ile birlikte ilkokul birinci sınıf öğrencilerimize satranç kursları vermeye başladık. Bu konuda duyarlı olan sınıf öğretmenlerimiz de öğrencilerini kurslara getiriyor’’dedi.

Küçük yaşta satranç eğitimi almanın önemini anlatan Yavuz Selim İlkokulu Sınıf Öğretmenlerinden Selami Durmuş, belediye tarafından açılan satranç merkezinin kendileri açısından büyük bir kazanım olduğunu kaydetti.

Gençlere verilen satranç kursu ile çocukların ve gençlerin kişisel gelişimlerinin sağlanması konusunda destek verildiğini vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak ise, ’’Çocuklarımız olabildiğince küçük yaşta satranca başlayarak kişilik gelişiminde satrancın pozitif etkilerinden yararlanmasıamaçlanmalıdır. Çocuklarımızın olumlu davranışlar sergilemelerini sağlamaya çalışılmalı ve bu amaç bir görev olarak benimsenmelidir. Öğrencilerimizin satrancı sevmesi ve bu sporun daha da yaygınlaştırılması için hocalarımızla birlikte elimizden geleni yapıyoruz’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.