Çubuk'ta Çiftçiler Gölet İstiyor

Çubuk'ta Çiftçiler Gölet İstiyor

Akkuzulu Mahallesinde yaşanan su sorununun çözülmesi için çiftçiler gölet yapılmasını istiyor.

Çubuk'un domatesi başta olmak üzere sebzesi ile ünlü Akkuzulu Mahallesi'nde üreticiler susuzluk nedeniyle ürünlerini sulamakta zorlanıyor. Yaklaşık 10 yıl önce kendileri için söz verilen ve projelendirilmesine rağmen yapılmayan sulama göletinin biran önce inşa edilmesini isteyen mahalle sakinleri, yetkililerden kendilerine destek istedi.

Mahallelerinde domates hasadı beklediklerini ve su sorunu çözümlenmezse binlerce ton domatesin tarlada kalacağını iddia eden Akkuzulu Mahallesi Muhtarı Halil Kökmen, yetkililerden tek isteklerinin sulama göleti olduğunu söyledi.

Mahallelerinde herkesin geçim kaynağını sebze yetiştiriciliği olduğunu vurgulayan Kökmen, "Biz sadece tarım yapalım, ekip biçelim istiyoruz. Biz çalışmayı seviyoruz. Ama su sorunu nedeniyle vatandaşımız üretimi bırakma noktasına geldi." dedi.

Yaklaşık 10 yıldır sulama göleti için mücadele ettiklerimi kaydeden Kökmen, şunları söyledi:

"Üreticimiz bütün sermayesini sebze ekmek için harcadı. Ancak susuzluktan dolayı bir çok tarlada domatesler kaderine terk edilmeye başladı. Önceleri yağmur boldu, kar boldu vatandaşlarımız istediği gibi ekiyordu, biçiyordu. Vatandaşımız 3 tonluk tankerle su götürüp sebzesini sulamaya çalışıyor. Bu hem maliyetli hem de çok zahmetli oluyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.