Çubuk'ta "Atık Pil Toplama Yarışması"

Çubuk'ta "Atık Pil Toplama Yarışması"

Çubuk Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle "Atık Pil Toplama Yarışması"nda en çok pil toplayanlar ödüllendirildi.

TAP Ankara Temsilcisi Abdullah Ömür, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, pillerin toprağa, suya, kanalizasyona ve çöp konteynerine atılmaması gerektiğini vurguladı.

Pillerin civa, kadmiyum, kurşun, çinko, nikel, kobalt ve çeşitli kimyasal maddelerden üretildiğini hatırlatan Ömür, "Bilindiği üzere Türkiye’de pil üretimi yapan bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle Türkiye’ye her yıl 10 bin ton dışarıdan pil girişi olmaktadır. Ancak biz bunun sadece 720 tonunu geri toplayabilmekteyiz. Ne yazık ki çok ciddi oranda pil çöpe ya da bir şekilde toprağa, suya karışmaktadır. Temiz bir gelecek ve temiz bir çevre için mutlaka bu konuda acil önlemler alınması gerekiyor. Siz öğretmenlerin de bizlere bu konuda yardımcı olmanız gerekiyor." diye konuştu.

Çubuk'ta düzenlenen "Atık Pil Toplama Yarışması"nın sonuçları hakkında da bilgi veren Ömür, ilçede 660 kilogram atık pil toplandığını ve yarışmayı 135 kilogram atık pil toplayan Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin kazandığını söyledi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise dev satranç takımı ile ödüllendirilen okul yönetimine ve öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, pillerin çevre ve insan sağlığı üzerinde zararlı etkileri bulunduğunu, öğrencilerin bu konudaki duyarlılığının daha çok artırılmasını istedi.

Özellikle çocuklarda geri dönüşüm bilincinin oluşturulmasının önemine işaret eden Acehan, "Bugün burada çevre konusunda bilgilendirilen öğretmenlerimiz öğrencilerimize verecekleri eğitim ile ülkemizin geleceğine katkı sağlamış olacaklar. Çocuklarımıza çevre bilincini ne kadar erken aşılarsak, gelecekte sevdiklerimizi bir o kadar temiz ve sağlıklı bir dünya bekleyecektir. Çevre konusunda biz ne kadar duyarlı olursak çocuklarımız da o kadar duyarlı olacaktır. Bizler Çubuk Belediyesi olarak çocuklarımıza daha temiz bir çevre bırakmak için aralıksız çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.