Çubuk’ta ''Atatürk Kupası Satranç Turnuvası'' düzenlenecek

Çubuk’ta ''Atatürk Kupası Satranç Turnuvası'' düzenlenecek

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilciliği, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk haftası ile 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Kupası Satranç Turnuvası düzenleyecek.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilciliği, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk haftası ile 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Kupası Satranç Turnuvası düzenleyecek.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilciliği ile Çubuk Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Atatürk Kupası Satranç Turnuvası 30 Kasım – 01 Aralık arasında düzenlenecek.  

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk haftası ile 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılacak turnuvada çeşitli ödüllerin verileceğin söyleyen TSF Çubuk Turnuva Direktörü Veysel Kılınçarslan, turnuvaya kayıtlımın 250 sporcuyla sınırlı olduğunu belirtti.

''Bu turnuvanın diğer turnuvalardan farkı 5 ve daha altı yaşlar da sporcuların turnuvada yarışacak olması'' diyen Kılıçarslan, ''İlçemizde art arda yapılan turnuvalar ve bu turnuvaların hem yerel hem de ulusal basında yer alması satranca olan ilgiyi artırmıştır. Düzenlediğimiz turnuvada yarışmacılarımızın yaş seviyesi anasınıfı ve daha altı seviyelerine kadar düşmüştür. Hem ilk öğretmen Atatürk’ün hem de öğretmenlerimizin tekrar hatırlanması ve hep hafızalarımızda canlı kalması için 30 Kasım – 01 Aralık 2013 arasında Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Atatürk Kupası Satranç Turnuvası yapacağız. Dereceye girenlere çeşitli ödüller ve madalya verilecek. Yaş sınırlaması olmadan herkes katılabilecek ve katılımcılar ‘www.ankara.tsf.org.tr’ adresinden kayıt yaptırabilirler'' ifadelerini kullandı.

Turnuvanın 12 kız, 12 genel olmak üzere toplam 24 kategoride ve İsviçre sistemi olan 7 turda yapılacağı bilgisini veren Kılıçarslan, bütün kategorilerde sporcularda 2013–2014 sezonu lisans ve vizeli olma şartı arandığını kaydetti.  

Turnuvaya emeği geçenlere de teşekkür eden Kılıçarslan, ''Bu yarışmaların gerçekleşmesinde her türlü desteğini esirgemeyen Çubuk Kaymakamımız Sayın Cemal Şahin Beye, Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Mensur Toprak’a sporseverler adına teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.