Çubuk'ta Aşı Haftası Etkinliği

Çubuk'ta Aşı Haftası Etkinliği

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Komitesince, 21-27 Nisan Tarihlerinde, Bu Yıl 5'incisü Yapılan Avrupa Aşı Haftası Etkinliği Kapsamında, Çubuk Sağlık Ocağında Tören Düzenlendi

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Komitesince, 21-27 Nisan tarihlerinde, bu yıl 5'incisü yapılan Avrupa Aşı Haftası etkinliği kapsamında, Çubuk Sağlık Ocağında tören düzenlendi. Törende konuşan  ilçe sağlık müdürü Dr. Levent Tuğut, ilçedeki sağlık Ocaklarında başlatılan 5. Avrupa Aşı Haftasına anne babaların gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi. Tuğut, kampanyanın 1 Mayısa kadar devam edeceğini söyledi.

Hafta boyunca aşısı noksan olan çocukların aşılarının tamamlanacağını kaydeden Dr. Tuğut, bu yılki Aşı Haftası'nın ana temasının kızamık ve kızamıkçık eliminasyonunun bölgesel hedeflerine ulaşmak amacıyla ulusal bağışıklama çalışmalarına ağırlık verilmesi olarak belirlendiğini belirtti.

Dr. Tuğut şunları kaydetti:

'Bölgemizde hafta boyunca aşı düzenlemeleri yapıyoruz. Sağlık Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında boğmaca, difteri, tetanos, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, tüberküloz, hepatit B, çocuk felci ve buna benzer hastalıkların ve bu hastalıklardan kaynaklanan bebek ve çocuk ölümlerinin, sakatlıklarının engellenmesinin hedeflenmektedir. İlçemizdeki çocukların sağlıklı büyümesi, ileride hastalık problemleriyle karşılaşmaması için çocukların aşılarının yapılması konusunda her anne babaya görev düşmektedir'

Dr. Tuğut, çocuklarda normal aşıların devam ettiğini belirterek, aşı haftası ile eksik aşıların tamamlanmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.