Çubuk'ta Aşçılık Kursuna Katılanlar Hünerlerini Sergiledi

Çubuk'ta Aşçılık Kursuna Katılanlar Hünerlerini Sergiledi

Çubuk'ta açılan "Aşçı Yamağı (Çırağı) Kursu"nu tamamlayan kursiyerler, öğrendiklerini uygulamalı olarak gösterdi.

Çubuk Belediyesiİşkur ve Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin iş birliğinde açılan kursu başarıyla tamamlayan 25 kadın kursiyer, hünerlerini sergiledi.

Yaptıkları yemekleri Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin uygulama atölyesinde protokol üyelerine tattıran kursiyerler, davetlilerden tam not aldı.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, kursiyerleri tebrik etti.

Acehan, "Bu kursları açmamızdaki amacımız, ev hanımlarımızı meslek sahibi yapmaktır. Bu kapsamda 'Ne iş olsa yaparım' düşüncesi ya da söylemi yerine 'ben işimde uzmanım' diyebilen kişiler yetiştirerek, daha iyi şartlarda iş bulmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

Projede eğitmen olarak görev alan Türkiye Aşçılar Federasyonu Denetleme Başkanı ve lokanta işletmecisi Süleyman Cici ise kursun sektörün yetişmiş eleman ihtiyacının giderilmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Cici, kursiyerlere haftada 5 gün aşçılık teknikleri hakkında eğitim verildiğini belirtti.

Eğitmenlerden Hakan Adil de kursiyerlere bıçak tutmadan süslemeye kadar birçok konuda eğitim verdiklerini söyledi.

Kursiyerlerden Ebru Çınar ise kendini geliştirmek için ve iyi bir işe girebilmek için kursa katıldığını belirterek, kursta çok faydalı ve önemli bilgiler edindiklerini dile getirdi. 

Gönül Bağ da kursta önemli bilgiler edindiğine dikkati çekerek, "Açılırsa inşallah kalfalık kursuna da katılacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.