Çubuk’ta acılar paylaştıkça azalıyor

Çubuk’ta acılar paylaştıkça azalıyor

Çubuk Belediyesi tarafından bu yıl 502 kez cenaze taşıma aracı, cenaze yıkama ve taziye otobüsü ile taziye çadırı hizmeti verildiği bildirildi.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve mahallerde istenen her yere ücretsiz cenaze hizmeti götürdüklerini söyledi.
Belediyeye bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen cenaze hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülebilmesi için göreve geldikleri gün çalışma başlattıklarını anlatan Başkan Demirbaş, yakınları vefat eden vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için aldıkları yeni araç ve gereçlerle taziye çadırı, çay servisi, masa ve sandalye gibi hizmetlerde vermeye başlattıklarını aktardı.
İlçedeki vatandaşların acılarını bir nebze de olsa hafifletmek amacıyla zaman mefhumu gözetmeksizin mesai arkadaşlarıyla birlikte hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Demirbaş, 2019 yılı ilçe içi ve dışı olmak üzere 502 kez cenaze hizmeti sunduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
‘’Vatandaşlarımızın acı ve mutlu gününde her daim yanındayız. Cenaze Hizmetleri ekiplerimiz 84 mahallemizde cenaze defini, cenaze nakli, yıkama işlemleri ve mezar kazma işlemlerini en iyi şekilde gerçekleştiriyor. Servisimiz tarafından cenaze hastanede ise alıp eve götürülüyor, cenaze sahibin istediği yere seyyar gasilhane hizmeti verilirken, oradan camiye, camiden mezarlığa taşınıyor. Cenaze evlerine taziye için gelenlerin ağırlandığı taziye çadırı, çay, masa ve sandalye gibi hizmetler veriliyor. Bununla da kalınmayıp taziye için servis hizmeti veriliyor. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için ücretsiz cenaze kefeni ve levazımat paketi veriliyor. Bu hizmetlerimizden 32’ine seyyar gasilhanemizde, 317’sine ise hastane morgunda görevlilerimiz tarafından cenaze yıkama hizmeti verilmiştir. Ayrıca 353 cenaze sahibine taziye servisi hizmeti verilirken, 362 cenaze taşıma hizmeti ve 254 cenaze sahibine ise kefen ve taziye çadırı hizmeti verilmiştir. Toplamda ise 502 defin işlemi gerçekleştirilmiştir.’’
-Acılar paylaşıldıkça azalır
Acıların paylaşıldıkça azalacağını belirten Başkan Demirbaş, belediyenin imkanları ölçüsünde vatandaşların mutluluklarında ve acı günlerinde duygularına ortak olmaya gayret ettiklerini söyledi.
Taziye çadırlarının kurma işlemlerini ekiplerinin gerçekleştirdiğini ve ücretsiz olarak bardak, şeker, çay ve çay kazanı vererek cenaze sahiplerinin taziye ağırlama işlerini kolaylaştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Demirbaş, ’’Sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda gece gündüz demeden vatandaşlarımıza hizmet götürmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın en zor günlerinde acılarına ortak olarak onları yalnız bırakmamaya devam edeceğiz. Ebediyete intikal ederek aramızdan ayrılanlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.