Çubuk’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Çubuk’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Çubuk Belediyesi tarafından düzenlenen programla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilçede coşkuyla kutlandı. Programda bayanlara yönelik konferans verilirken, ilçedeki girişimci kadınlar da ödüllendirildi.

Çubuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ‘Yılın Girişimci Kadınları Ödül Töreni’ adlı bir etkinlik düzenledi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Çubuk Belediye Başkan Dr. Tuncay Acehan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Durmuş Kıran, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Metin ve Hasan Hüseyin Karakuş, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Samiye Korkmaz, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Halil Yükselen, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Aysel Neşeli ile yüzlerce kadın katıldı.

Programın açılışında ilçedeki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız paylaşan bu anlamada fedakarlıklar ortaya koyan özellikle Türk kadını bütün dünyanın takdirini kazanmıştır. Bugün Güneydoğu’da her gün şehitlerimiz oluyor. Hep o vatan kahramanlarımızın arkasında şefkatli fedakar annelerimiz var. Ben özellikle bu dönemde verilen şehitlerimiz başta olmak üzere bu ülkenin kuruluşunda ve büyümesinde bugüne kadar can veren, kan veren bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kere daha rahmetle anıyor, onların annelerine, eşlerine ve kardeşlerine de taziyelerde bulunuyorum” dedi.

Bu yılki etkinlikte ilçedeki girişimci kadınları ödüllendirmek istediklerini söyleyen Başkan Acehan, “İnşallah bu girişimci kadınlarımız örnek olur ve girişimci kadın sayımız her geçen gün artar” diye konuştu.     

Konuşmalardan sonra yılın girişimci kadını olarak seçilen Hatice Erkan, Rukiye Demirci, Aşkın Kavasoğlu, Leyla Arslan, Neriman Cici, Songül Konkan, Selma Acemi, Ayşe Dermirci, Çiğdem Türkoğlu, Yasemin Bilgen ve Sibel Bahadır’a ödüle layık görüldü. Yılın girişimci kadınlarına Başkan Acehan ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Programda daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eğitimcilerinden Selda Koç Toklu, Deniz Karakuş Güzeltaş ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyelerinden Av. Emine Evcimen tarafından kadın hakları, aile ve kadına şiddet anında yapılması gerekenler ile cezalarının anlatıldığı konferans verildi.

Programın sonunda Başkan Acehan tarafından günün anısına konuşmacı Av. Emine Evcimen, Eğitimci Selda Koç Tolku ve Deniz Karakuş Güzeltaş’a da Çubuk agat taşından yapılmış kolyelerden oluşan hediye sunuldu.

kadinlar-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.