Çubuk’ta 42 sporcu kuşak sınavı heyecanı yaşadı

Çubuk’ta 42 sporcu kuşak sınavı heyecanı yaşadı

Çubuk ilçesinde yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Yücelhan Spor Kulübü 2014 yılının ilk kuşak sınavını yaptı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen taekwondo kuşak imtihanının komisyon başkanlığını Taekwondo Dünya Şampiyonu İsmet Iraz ve Merkez Hakem Komite Başkanı Tuğrul Erdem yaptı.

Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Çakır, MHP Çubuk Belediye Başkan Adayı Hayati Tamer ve ailelerin de katıldığı taekwondo kuşak sınavına 42 sporcu katıldı. 

Yücelhan Spor Kulübü adı altında ilçede yıllardır hizmet verdiklerini dile getiren Kulüp Başkanı Raziye Akgül, her geçen yıl kendilerini geliştirdiklerini ve ülke çapında şampiyonalara katılan başarılı sporcular yetiştirdiklerini söyledi.

Kendilerine destek olan herkese teşekkür ettiklerini vurgulayan Akgül, "2013 yılında çok sayıda sporcumuz Türkiye genelindeki müsabakalarda boy gösterdi. Hem takım olarak hem de bireysel anlamda çok sayıda kupa ve madalya aldık. Bu konuda öncelikle teşekkür etmek istediğim velilerimizdir. Daha sonrada bizde maddi destek veren Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Çakır Beye ve MHP Çubuk Belediye Başkan Adayı Hayati Tamer Beye sporcularım adına teşekkür ediyorum. Kuşağın amaç değil araç olduğunun unutulmaması gerekir. Bu sınavın amacı mücadele sanatında sporcularımızın aldığı yolu belirlemektir.  Kuşak, hem bedeni, hem de ruhu geliştiren çalışmalara hazırlık yapıldığını ve sonuçta alınan meyvenin simgesel bir temsilidir" dedi.

Kendisinin  beden eğitimi öğretmeni olduğunu hatırlatan Hayati Tamer, sporculara yönelik yaptığı konuşmasında sporun insanı her türlü kötülükten alıkoyup üretken ve zinde bir yaşama kavuşturduğunu söyledi.

Belediye başkanlığı görevine gelirse öncelikle spora ve sporcuya destek vereceğini vurgulayan Tamer, "Allah nasip ederde göreve gelirsem amatör spor kulüplerine büyük destek vereceğiz. Gençlerimize sahip çıkmak ve sporu sevdirmek için spor kompleksleri yapmak istiyoruz. Spora bu gün verdiğimiz destek aratarak devam edecek’" dedi.  

Açılış konuşmalarından sonra slayt gösterisi ve uygulamalı kuşak imtihanına geçildi. Sporcuların karşılıklı müsabaka şeklinde geçen sınavları sırasında sergiledikleri başarılı performans ve güzel hareketler izleyiciler tarafından sık sık alkışlandı. Kuşak terfi sınavı üst kemere terfi eden sporculara sertifikalarını sporcu velilerinden takdimi ve fotoğraf çekimleriyle son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.