Çubuk’ta 24 Saat Kar Mesaisi

Çubuk’ta 24 Saat Kar Mesaisi

Çubuk Belediyesi, Ankara’yı ve ilçelerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle tedbirlerini artırdı. Çubuk Belediyesi ekibi, vatandaşların mağdur olmaması için 24 saat mesai yapıyor.

Halkın sorun yaşamaması ve günlük yaşamın normal seyrinde devam etmesi için Çubuk Belediyesi bir dizi önlem aldı.

Çalışmaların eksiksiz ve kesintisiz yürütülmesi için üç vardiya halinde mesai yapan belediye ekipleri, kar kürüme ve tuzlama işine yoğunluk verdi. Karla mücadele çalışmaları kapsamında öncelikli olarak ana yollar, cadde ve sokaklar, okul yolları, kamu binaları ve otobüs güzergâhlarını sürekli açık tutan ekipler, esnafın rahat bir şekilde iş yapabilmesi için kaldırımları temizledi.

Ana cadde, sokak ve sık kullanılan güzergâhlara tuzlama çalışmaları yapan ekipler böylelikle yolların kapanmamasını sağladı.

Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüklerine bağlı üç vardiya halinde mesai yapan ekipler, çok sayıda greyder, kar kürüme aracı, tuz kamyonu ve temizlik aracı ile 24 saat çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmaları yakından takip eden Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Çubuk coğrafi konum itibariyle yoğun kar yağışının yaşandığı bir ilçe. Bu nedenle belediye olarak gerekli tedbirleri aldık. Ekiplerimiz gece gündüz üç vardiya halinde çalışıyor. Çubuk Belediyesi’ne bağlı ekipler ilçe merkezinde ve mahallerin ulaşımını sağlayan gurup yollarında 5 kamyon, 6 tuzlama kamyonu, 1 greyder, 5 kepçe ve 80 personel ile yol ve kaldırımlardaki karları temizlerken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne başlı ekipler de 2 greyder, 6 kamyon, 2 kepçe ve 30 personel ile mahalle yollarında karla mücadeleye devam ediyor. Hiç bir yolun kardan ve buzlanmadan dolayı kapalı olmaması için ekiplerimiz yoğum çaba sarf ediyor. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tuzlama ve kar küreme ekiplerimiz 24 saat kar nöbeti tutuyor. Ekiplerimiz buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar” dedi.

kar-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum