Çubuk'ta 15 Temmuz Şehitlerine Saygı Yürüyüşü

Çubuk'ta 15 Temmuz Şehitlerine Saygı Yürüyüşü

Çubuk ilçesinde, 15 Temmuz Şehitlerine Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Ankara'da faaliyet gösteren Atmaca Doğa Sporları Kulübü tarafından organize edilen yürüyüşte 26 doğasever, 15 Temmuz şehitleri ve engelliler için bin 650 rakımlı Işık Dağı'na tırmandı.

Yaklaşık 15 kilometrelik yürüyüş Atmaca Doğa Sporları Kulübü Başkanı Eyüp Hacıoğu önderliğinde gerçekleştirildi.

15 Temmuz'da yaşananları unutturmamak ve sürekli hafızlarda tutmak amacıyla organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyleyen Hacıoğlu, yürüyüş için Çubuk'u özellikle seçtiklerini belirtti.

Çubuk'un görsel olarak yaylalarıyla, doğasıyla, gölleriyle muhteşem bir yer olduğunu aktaran Hacıoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemiz zor bir süreçten geçti. 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıkmak için, bir Suriye olmamak için, parçalanmamak için sokaklara döküldük. Hem Dünya Engelliler Günü nedeniyle, 'engelsiz bir dünya istiyoruz' dedik, hem de 15 Temmuz şehitlerimizi andık. Aslında bugünkü yürüyüşümüze birkaç engelli arkadaşımız da gelecekti ama rahatsızlık problemleri nedeniyle gelemediler."

Ankara Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yaptığını dile getiren Adnan Tezel, yürüyüşle 15 Temmuz şehitlerini andıklarını söyledi.

Şehitler için ne yapsalar az olduğunu belirten Aslı Çenci de "Şehitlerimiz, ülkemizin ve bizim geleceğimiz için canlarını verdi. Ruhları şad olsun." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.