Çubuklular zamma tepki için yol kapattı

Çubuklular zamma tepki için yol kapattı

Çubuk Otobüs Terminali Önünde Toplanan Bir Grup Vatandaş, Dolmuş Ücretlerine Yapılan Zammı Protesto Etmek İçin Yolu Trafiğe Kapattı.

Çubuk Otobüs Terminali önünde toplanan bir grup vatandaş, dolmuş ücretlerine yapılan zammı protesto etmek için yolu trafiğe kapattı. Otobüs Terminali önünde toplanan kalabalık grup, özel halk otobüslerinin geçişine izin vermedi.
2 gün önce Çubuk -Siteler arası çalışan özel halk otobüslerinin ücretlerine yüzde 40 dolayında zam yapıldı. Yolcu ücretleri 1 YTL 75 kuruştan 2 YTL 40 YKR'ye çıktı. Çoğunluğu Siteler'de işçi olarak çalışan grup, bir anda yapılan 65 YKR'lik zamla karşılaşınca bugün sabah 06.30 sıralarında işe gitmek için otogar önünde toplandı.

Zamları protesto eden ve işlerine gitmeyen kalabalık grup Otobüs Terminali önüne geçerek özel halk otobüslerinin geçişine izin vermedi. Öfkeli grup sorunlarını anlatacak yetkili bir merci bulamamaktan şikâyet etti. Sorunlarını dile getirmek amacıyla yol kapatan grup, ulaşımın tekelleşmesine de tepki göstererek, Büyükşehir Belediyesi'nin Çubuk-Siteler arasına yeniden EGO otobüsü koymasını istedi.

100 bin nüfusu olan ve Ankara'ya 40 km mesafede bulunan Çubuk'tan Siteler'e iş için giden Nazım Çetin, zor şartlarda çalıştıklarını, yapılan zamla birlikte büyük sıkıntı çektiklerini dile getirdi.

Siteler'de yaklaşık 500 civarında Çubuklu'nun çalıştığını belirten Çetin, "Çubuk-Ulus arasına 20 YKR zam gelirken 35 km mesafedeki Siteler'e 65 YKR zam yapılıyor. Böyle bir zam nerede görülmüş. Bizim haftalığımız zaten 150 - 200 YTL arası. Kazandığımızın çoğunu ulaşıma veriyoruz. Belediye başkanıyla veya herhangi bir yetkiliyle görüşüp derdimizi anlatamıyoruz," diyerek sorunlarını dile getirdi.

Çetin, sorunların Büyükşehir Belediyesi'nin otobüslerini çekmesi ve ulaşımın özel halk otobüslerine bırakılmasıyla ortaya çıktığını belirterek; yetkililerden çözüm üretmesini beklediklerini kaydetti.

Bu arada Otobüs Terminali önünde bekleyerek özel halk otobüslerinin geçişine izin vermeyen öfkeli grup, kendileriyle konuşmaya gelen sivil bir polis ve özel halk otobüsünde çalışan bir şöförle uzun süre tartıştı.

Belediye başkanının yanlarına gelerek sorunlarına çözüm bulmasını isteyen grubun kaymakamlığa yürümesine polis engel oldu. Polis, grubun gösteri ve yürütüş kanununa muhalefet ettiğini, toplu olarak yürümelerine müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

Bir süre polisle tartışan öfkeli grup daha sonra aralarında birkaç kişiyi temsilci seçerek kaymakamlığa sorunlarını iletmesi için gönderdi. Grup polisin kaymakamlığa yürümesine izin vermemesi üzerine sessiz bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum