ÇUBUKLULAR MÜJDE!.. İLÇEYE METRO GELECEK...

ÇUBUKLULAR MÜJDE!.. İLÇEYE METRO GELECEK...

Metro müjdesi, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş’tan geldi.

 Şuayip YAMAN

İlçemize gelmesi düşünülen Metro konusunda daha öncede birtakım açıklamalar yapılmıştı.

Gökçek “Havaalanı Metrosu Pursaklar’dan geçecek”

30 Mart Yerel Seçimleri öncesi Çubuk’ta yaptığı miting konuşmasında; seçimlerin ardından Çubuk’ta gerçekleştirilecek projelerinden biri de Metro idi.

Havaalanı Metrosu’nun Pursaklar’ın içinden geçeceğini ve projesinin Ulaştırma Bakanlığı’nda bitmek üzere olduğu bilgisini veren Başkan Gökçek, “Birkaç tane alternatif proje var. Hangisi olsun diye düşünülüyor. Keçiören’e bağlamak istiyorlar, ben Keçiören hattına bağlanmasına karşı çıkıyorum. Diyorum ki Keçiören’in yoğunluğu kendine yeter, dolayısıyla bizim hattımız direkt Ulus’tan geçip hatta Hacı Bayram’ın altından geçip, direkt olaraktan Sıhhiye’ye kadar bağlanmalı” sözleriyle görüşünü ifade etmişti.

Ankara eski 2. Bölge Milletvekili Ayhan Yılmaz’dan “Aktarmalı Metro” sözü...

7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde AK Parti Ankara 2. Bölge 6. sıradan Milletvekili seçilen 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise birilerinin hatası yüzünden bu defa 9. sıradan aday olup çok az bir oy farkıyla seçilemeyen Ayhan Yılmaz da Çubuklulara, “Aktarmalı Metro” sözü vermişti.

Metronun Çubuk'a gelmesini herkesin istediğini ifade eden Yılmaz, Çubuk belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşmada, “... Belki Metro tam olarak Çubuk'a gelemez. Ama Üniversite’ye, Havaalanı’na gelecek. Buradaki hemşerilerimiz otobüslerle ücretsiz bir şekilde o Metro durağına kadar taşınacak. Çay Yolu ve Sincan'da bu uygulama var. Bu zaten Çubuk'u uçuracak, Allah'ın izniyle"  demişti. (28 Nisan 2015)

( 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ayhan Yılmaz 2. Bölge’den milletvekili seçildi. Tam da siyasi tarihimiz de bir milletvekilimiz, hem de iktidar partisinden bir milletvekilimiz oldu. Sorunlarımıza O sahip çıkacak derken, 5 ay sonra (1 Kasım2015) yapılan Genel Seçimlerinde onu da kaybettik. Sevincimiz kısa sürdü.

 

 Eyyy Çubuklu siyasiler, muhtarlar ve vatandaşlar Ankara’ya gittiğinizde çalacak bir kapınız vardı. Şimdi kimin kapısını çalacaksınız?)

 

Metro konusundaki müjde nihayet Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş’tan geldi.

 

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş,  Ak Parti Çubuk İlçe Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, "İlçe merkeziyle Metronun son durağı olacak külliyenin bağlantısının sağlanması konusunda yaptığımız bütün ziyaretlerde vekillerimize ilettiğimiz ilk konu Metro olmuştur.

 

Çünkü ilçemizin Metro hattıyla bağlanması bir anlamda ulaşım sorununu çözeceği gibi, ilçenin gelişimi ve prestiji açısından da çok önemli bir yol kat etmesine neden olacaktır.

 

Metro talebini bölge milletvekillerimizden Aydın Ünal beye ilettik. Kendileri de bu talebi gayet mantıklı buldular. Sağ olsun bu konuyla ilgileneceğini söyledikten sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binalı Yıldırım beyle görüşme yaptılar. Bakanımız da bu hususu olumlu gördü ve hafif raylı sistemin ilçe merkezine kadar yapılabilmesi için bir etüt çalışma yapacağı talimatı verdiği bize iletildi.

 

Açıkçası bu gelişme bizi heyecanlandırdı.

 

Çubuk’a yapılan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin ardından raylı sitemin ilçe merkezine kadar uzatılması Çubuk’un kaderini değiştireceği kesindir.

 

Bu müjdenin verilmesi bizim için önemli bir aşamaydı. Belediye Başkanımız da, imarla ilgili güzergâh konusunda diğer çalışmaları yapmış bulunuyorlar. Sayın Bakanımız tarafında da böyle bir talimatın verilmesini, ilçemiz açısından çok önemli buluyorum." Şeklinde bir açıklamada bulunmuş...

 

Başkan Demirbaş’ın da dediği gibi Metro’nun gelmesi inşallah ilçenin ulaşımına, gelişimine, ekonomisine çok önemli destek ve katkılar sağlar.

 

Bu açıklama sözde kalmamalı, süreç takip edilmeli..

 

İlçede faaliyet gösteren siyasi partiler başta olmak üzere, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve tüm Çubuklular tarafından da bu sürece katkı ve destek sağlanmalı...

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.