Çubuklu öğrencilerin AB projesi kabul edildi

Çubuklu öğrencilerin AB projesi kabul edildi

Çubuklu öğrencilerin AB projesi kabul edildi.

ANKARA (AA) -Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, anestezi ve reanimasyon alanı öğrencilerinin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması, anestezi uygulanan ortamlarda AB standartlarında  sağlığı ve güvenliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan AB projesinin kabul edildiği belirtildi.  

Yozgat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde, Gülsüm Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Viranşehir İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında hazırlanan projenin kabul edildiğini belirten Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Erasmus Mesleki Eğitim KA1 Hareketlilik Projesi kapsamında Ulusal Ajans tarafından kabul edilen projenin, ''Anestezi ve Reanimasyon'' alanı öğrencilerinin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması, anestezi uygulanan ortamlarda AB standartlarında iş sağlığı ve güvenliği konusunda becerilerinin artırılmasına yönelik olduğunu belirtti.

Katılımcıların, sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu ulusal ve uluslararası standartlarda gerekli mesleki yeterliliklerini artırmaya yönelik eğitim alacaklarını aktaran Arslan, ''Proje kapsamında 40 öğrenci ve bu öğrencilere refakatçilik edecek 4 öğretmen Macaristan'ın başkenti Budapeşte eğitim ve staj faaliyetlerine katılacaklar. Proje katılımcıları eğitim ve staj faaliyetinin dışında, sağlık kuruluşları ve bu alanda eğitim verilen mesleki eğitim kurumlarına düzenlenecek teknik gezilere katılarak uygulamaları yerinde görme imkanını elde edecekler.  Geziler 2 farklı tarihte yapılacak. Bunlardan birincisi 19 Nisan-9 Mayıs, ikincisi ise 10 Mayıs-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olup, her iki yurtdışı hareketlilik faaliyeti de 21 gün sürecek'' dedi.

Projelerinin kabul edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Yıldız ise ''Anestezi ve Reanimasyon alanında öğrenim gören öğrencilerimiz, mezun olunca yeni teknoloji ile üretilmiş araç gereçlerin nasıl kullanılacağını ayrıntılı bir şekilde kullanabileceklerdir. Bu durum da öğrenciyi hataya sevk ederek anestezi uygulanan ortamlarda güvenlik ve sağlık riskleri en aza indirebilecek'' diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.