Çubuklu öğrencilere Budapeşte'de 21 günlük eğitim

Çubuklu öğrencilere Budapeşte'de 21 günlük eğitim

Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan AB projesi kapsamında, öğrenciler Macaristan'da 21 günlük eğitim ve staj faaliyetlerine katıldı.

Yozgat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde, Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gülsüm Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Viranşehir İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında hazırlanan proje kapsamında 40 öğrenci ve 4 öğretmen Budapeşte şehrine giderek mesleki eğitim aldı.  

Erasmus Mesleki Eğitim KA1 Hareketlilik Projesi kapsamında Ulusal Ajans tarafından kabul edilen "Anestezi ve Reanimasyon" alanı projeleri kapsamında öğrenci ve öğretmenlerinin Macaristan'ın Budapeşte şehrine gittiklerini söyleyen Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Yıldız, öğrencilerinin 21 gün boyunca mesleki bilgi ve becerilerinin artırmaları ve anestezi uygulanan ortamlarda ABstandartlarında iş sağlığı ve güvenliği konusunda becerilerinin artırılmasına yönelik uygulamalı eğitim aldıklarını belirtti.

Projeyle öğrencilerinin ilk yurtdışı deneyimlerini de yaşama fırsatı bulduklarını aktaran Yıldız, şu bilgileri verdi:

"Öğrencilerimiz 21 günlük yurtdışı faaliyeti süresince hem mesleki alanda hem de sosyal ve kültürel alanda çok önemli deneyim kazanma şansına sahip oldular. Okulumuzda aldıkları mesleki eğitimlerini Avrupa düzeyinde geliştirme imkanı yakalamış oldular.Macaristan'ın başkenti Budapeşte şehrinde katıldıkları eğitim ve staj faaliyeti sonunda uluslararası düzeyde uygulanan anestezi ve reanimasyon teknikleri uygulamalarını yerinde görerek bu alanda deneyim de kazandılar"

Yıldız, projenin birçok anlamda öğrenci ve öğretmenler üzerinde olumlu etkileri olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.