Çubuklu Öğrencilerden Büyükşehire Çağrı

Çubuklu Öğrencilerden Büyükşehire Çağrı

Ankara'da 200 basımlık öğrenci kartı gelirken, Çubuk’un da içerisinde olduğu bazı ilçelerde uygulanmamasına Çubuklu vatandaşlardan tepki geldi.

Ankara'da 200 basımlık öğrenci kartı gelirken, Çubuk’un da içerisinde olduğu bazı ilçelerde uygulanmamasına Çubuklu vatandaşlardan tepki geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın öğrencilere müjde olarak verdiği 60 TL karşılığında 200 binişlik aylık abonman öğrenci kartı dağıtımına başlanılırken, bu karttan Çubuklu öğrencilerin yararlanmamasına tepkiler büyüyor.

Vatandaşlar uygulanan çifte standartın adaletsizlik olduğunu belirterek haklı olarak tepkilerini dile getirdiler.

Büyükşehir belediye başkanı Yavaş yaptığı açıklamalarında Türkiye’deki en ekonomik abonman kartlarından biri olarak gösterilen ve Ankara’da ilk kez kullanılacak “Aylık Abonman İndirimli Kart” uygulamasından Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu sistemine kayıtlı olan 27 yaş ve altı öğrenciler yararlanabilecek.

Aylık Abonman ANKARAKARTI’na bakiye yüklemede olduğu gibi aynı anda aylık 60 TL karşılığında 200 binişlik (biniş birim adedi 0,30 kuruş) abonman kontör hakkı yüklenecek. Mevcut İndirimli Öğrenci ANKARAKART’ı olanlar bu kartı aynı zamanda aylık abonman öğrenci kartı olarak da kullanılabilecek. Sistem önceliği 200 binişlik aylık abonman öğrenci kartına verecek. 200 binişlik kullanım hakkının bitmesi halinde mevcut indirimli öğrenci ANKARAKART ya da aylık abonman ANKARAKART devreye girecek. Bundan da 250 bin öğrencinin yararlanacağını vatandaşa televizyon kanallarında anlattı.

Yapılacak olan bu uygulama anlatımlara göre güzel bir proje, öğrenciler ve veliler tarafından takdirle karşılandı.

Bir ay geçerli olacak olan bu kartın yüklemelerinin de 20 Ekimde başlayacağı duyuruldu. Ankaralı öğrencilere diye lanse edilmesine rağmen Çubuk, Kalecik, Akyurt Elmadağ, Bala gibi kırsal kesimlerde yaşayan öğrencilerin aldıkları kartlarla Ego otobüslerine binmek için gelen öğrenciler esas şoku burada yaşadılar.

Çubuklu vatandaşlar, Ankara Büyükşehir belediyesinin yaptığı bu uygulamanın haksız adaletsiz ve eşitlik ilkesine aykırı bir uygulama olduğunu belirttiler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bu adaletsizliği çözmesini talep eden vatandaşlar,  çifte standart uygulaması ortadan kaldırılmalıdır diye konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum