Çubuklu Öğrenciler, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'ni Gezdi

Çubuklu Öğrenciler, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'ni Gezdi

Çubuk’ta ilköğretim okulu öğrencileri, Gazi Üniversitesi'nin Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'ni ziyaret etti.

 

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, Yıldırım Beyazıt ve Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (THBMER) tarafından oluşturulan -Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'ni (SOKÜM) gezdi.

Sosyal Bilgiler dersi kapsamında Türk kültürünü görerek öğrenmeleri amacıyla gerçekleştirilen gezide, asker uğurlama, sünnet, evlenme, doğum gelenekleri, ekmek yapımı, hayvancılık, geleneksel meslekler gibi bölümler gezildi.

Çocukların görerek, yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla müzeyi ziyaret ettiklerini anlatan Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Müdürü Abdulkadir Pehlivan, müzede Türk kültürüne ait objelerin, sözlü kültürde yansıması olan deyim ve atasözleriyle birlikte sergilendiğini söyledi.

Öğrencilerle birlikte müzedeki 3 bin eseri inceleme fırsatı bulduklarını ifade eden Pehlivan,’’Yaşım itibarıyla geçmişte yaşadıklarımı tekrar görme fırsatı buldum. Çok harika bir çalışma olmuş. Mutlaka tüm öğrencilerin ve hatta büyüklerin görmesini tavsiye ediyorum. Biz büyük bir emekle köy köy gezerek toplanan ve günümüzde unutulan eserleri öğrencilerimize göstererek anlatma fırsatı bulduk. Burada sergilenen tüm eserler Türk halk kültürünü yansıtan eserlerden oluşuyor. Öğrencilerimizin Türk kültürünü görerek anlamalarına yardımcı olan Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden Beye, SÖKÜM Müzesi çalışanlarına ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz’’ dedi.

‘Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz’ atasözünü hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise, Gazi Üniversitesi tarafından oluşturulan müzenin Ankara için büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Göreve geldikleri günden bu tarafa eğitim ve öğretime her türlü destek vermeye çalıştıklarını anlatan Başkan Özden, öğrencilere yönelik geziler başta olmak üzere sosyal ve kültürel faaliyetlerinde bu desteklerden biri olduğunu sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.