Çubuklu Kadınlar Kilim Dokuyarak Gelire Kavuştu

Çubuklu Kadınlar Kilim Dokuyarak Gelire Kavuştu

Çubuk'ta ev hanımları, Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan meslek edindirme kursunda kilim dokuyarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Çubuk Halk Eğitimi Merkezinde kadınların istihdamına katkı sağlamak için açılan kilim dokuma kursu devam ediyor.

Merkez Müdürü Recai Özdemir, yaptığı açıklamada, kursu gelir seviyesi düşük ailelerin yaşadığı TOKİ bloklarında açtıklarını söyledi.

Kursta çok özel kilimler üretildiğini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Amacımız burada ekonomik durumları zayıf olan ailelere destek olmak ve meslek öğretmek. Özellikle bu bölgede olması çok sevindirici, çünkü bu bölge TOKİ bölgesi olarak biliniyor ve düşük geliri ailelerin yoğunlukla yaşadığı bölgemiz. Yaptığımız proje ile Çubuk'ta ilk kez halı ve kilimle ilgili bir kursu biz açmış olduk. Şu anda ev hanımlarımızda da çok büyük ilgi var. Hanımlarımız artık kendi ayakları üzerinde durabilecekler."

Kurs eğitmeni Saktın Bibi Levent de açılan kursla ev hanımlarına destek olunduğunu belirterek, "Bizim kilimlerimiz yüzde 100 kök boya yün ipliklerden yapılmış, el emekleridir. Unutulmaya yüz tütmüş bir sanatı burada yaşatmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kursiyerlerden Güllü Karakuş ise yaklaşık 3 ayda kilim dokumayı öğrendiğini söyledi.

Kilim dokumayı sevdiğini ifade eden Karakuş, "Severek kilim dokuyorum. Çok sevdim bu işi ve devam etmek istiyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.