Çubuklu Eskrimciden Uluslararası Başarı

Çubuklu Eskrimciden Uluslararası Başarı

Uluslararası Eskrim Federasyonu faaliyet programında yer alan,TED Uluslararası Satellitte Kılıç Turnuvasında Çubuk Kulüplerinden ANKA Gençlik Spor Kulübü milli eskrimci bronz madalya kazandı.

Çubuk Kulüplerinden ANKA Gençlik Spor Kulübü Milli Sporcusu Enver Yıldırım, TED Uluslararası Satellitte Kılıç Şampiyonası'nda üçüncü oldu.

Kulüp Başkanı Mustafa Kalender, İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü Salonu’nda düzenlenen TED Uluslararası Satellitte Kılıç Şampiyonası'nda milli sporcuları Enver Yıldırım'ın, yıldız erkeklerde bronz madalyanın sahibi olduğunu bildirdi.

Sporcuları Yıldırım'ın Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Ukrayna, Irak, İrlanda, Arjantin, Brezilya, İngiltere, Almanya, Kuveyt, Singapur, İsviçre ve Venezuela’dan 79 milli eskrimcinin katıldığı şampiyonda bronz madalya alarak Çubuk’un ismini duyurduğunu söyleyen Kalender, tüm olumsuzluklara ve imkansızlıklara rağmen sporcularının bileğinin hakkıyla 3. Olduğunu ve bu başarısıyla Çubuk’un gururu olduğunu belirtti.

Eskrim dalında Çubuk’un ismini dünyaya duyurmak için mücadele ettiklerini vurgulayan Kalender, şöyle devam etti:

“Büyükler Kılıç branşındaki turnuvanın ilk gününde Bayan-Erkek Pul müsabakaları, ikinci ve son günündeyse Bayan-Erkek Tablo 32, Yarı final ve Final müsabakaları oynandı. Turnuvada ilçemizin milli eskrimcisi Enver Yıldırım bronz madalya kazandı. Gençler branşında olmasına rağmen Büyüklerde üst üste 2013 ve 2014 sezonunda Türkiye Şampiyonu olan ve Türkiye Büyükler klasmanında 1 inci sırada olan Enver Yıldırım, müsabaka öncesi Eskrim federasyonu tarafından düzenlen Milli takım kampına davet edilmedi. Buna rağmen kulübünde çok çalışan Enver Yıldırım Türk rakibi Ahmet Ant'a 15-13 yenilerek bronz madalya'yı hak etti.

Federasyonun bu keyfi uygulamalarına anlam veremiyoruz, hangi kulübün sporcusu olursa olsun sporcuların alın terlerinin damlasının hakkının verilmesi gerekiyor. Federasyon yöneticileri his ve duyguları ile değil, profesyonelce düşünmelidirler. Zira bu sporcular kolay yetişmiyor. Federasyon bindiği dalı keser mi?”

TED Satellitte Kılıç Turnuvası sonuçları;

Erkeklerde Dereceler

1-İbrahim Ahmet Ant-TÜRKİYE-ALTIN MADALYA

2-Azar Taghıev-AZERBAYCAN-GÜMÜŞ MADALYA

3- Enver Yıldırım-TÜRKİYE-BRONZ MADALYA

3- Ricardo Alberto Bustamante-ARJANTİN-BRONZ MADALYA

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum