Çubuk üniversitesine kavuşuyor

Çubuk üniversitesine kavuşuyor

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aktaş, Çubuk'ta kurulması planlanan üniversiteyle ilgili olarak, ''Yüksekokulların bulunduğu yaklaşık 450 dönüm alanda 3 fakülte ve rektörlük kurulacak'' dedi.

Rektör Yardımcısı Aktaş, Çubuk'ta, Belediye Başkanı Lokman Özden'le Gazi Üniversitesi yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Aktaş, yaptığı açıklamada, Çubuk'un üniversite kenti olacağını belirterek, ''Kurmayı planladığımız üniversite için ödenek ayrıldı. Rektörümüz Rıza Ayhan, Çubuk'ta yapılacak müstakil üniversite için çok heyecanlı ve istekli. İlçeye gelip alanlarda yaptığımız incelemelerde bunun içindir. İlk etapta imar planının çıkarılması gerekiyor. Bunun için de şehir plancıları çalışmalarına başladı'' diye konuştu.

Yeni bir üniversite kurmanın basit bir iş olmadığını kaydeden Aktaş, şunları söyledi:

''Bir üniversite kurmak için ilk önce fakültelerin kurulması gerekiyor. Yüksekokulların bulunduğu yaklaşık 450 dönüm alanda 3 fakülte ve rektörlük kurulacak. Bu plan doğrultusunda çalışmalarımız başladı. Diğer bin 400 dönüm alanda bazı sıkıntılar var. Bunun için de çalışmalarımız başladı. Arazinin parçalarının imarla birleştirilmesi gerekiyor. Bu işlemler tamamlandıktan sonra da bu alanda 2 fakülte ve 1 araştırma enstitüsü kurmayı planlıyoruz.''

Belediye Başkan Özden ise kurulacak üniversitenin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, ''Üniversitenin kurulmasıyla ilçemizde yoğunluk artacak. Bunun için yatırım yapmak zorundayız. Rektörümüz Rıza Ayhan ve çalışma arkadaşları ilçemiz için güzel projeler hazırlıyor. Çalışmalarından dolayı kendilerine ilçem adına teşekkür ederim'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum