Çubuk Turşusu Sanayi Esnafına Gelir Kapısı Oldu

Çubuk Turşusu Sanayi Esnafına Gelir Kapısı Oldu

Çubuk'ta turşu sektörü, sanayi esnafına da gelir kapısı olmaya başladı.

Turşu üreticilerinin kullanacağı makineleri kendi çabasıyla üretmeyi başaran tornacı Kazım Kuvvet, hem turşucuların işini kolaylaştırdı hem de kendisine yeni bir iş kapısı oluşturdu.

Çubuk Sanayi Sitesi'nde kaynakçı ve tornacı olarak geçimini sürdüren Kuvvet, turşu üretiminde kullanılan sebzelerin işlenmesinde ve üretilen turşuların doğranmasında kullanılan makineleri imal edip satmaya başladı.

Kuvvet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 ay gibi kısa bir sürede 4 farklı makine üreterek, üreticilerin hizmetine sunduğunu belirtti.

Yaklaşık 30 yıldır kaynak ve torna işleriyle geçimini sürdürdüğünü anlatan Kuvvet, ilk etapta sebze yıkama, salatalık iğneleme ve turşu dilimleme makineleri üretmeye başladığını anlatarak, sözlerine şöyle devam etti: 

"Çubuk'ta turşuculuk bayağı ilerlemiş durumda. İlçede 70 veya 80'e yakın turşu imalatı yapan firma bulunuyor. Bu üreticilerden toptan turşu alan firmalar ürünleri doğranmış olarak istiyor. Bunlara kolaylık olsun diye bu gördüğünüz doğrama makinesini yaptım. Bu işi daha önceden elle, bıçak kullanarak yevmiye ile çalışan bayanlar yapıyorlardı. Makinemiz beş tane bayanın akşama kadar yapmış olduğu işi, bir saatte tek başına yapıyor. Tarladan toplanan sebzelerin yıkaması için yıkama makinesi ve salatalıkların turşu suyunu içerisine alması için delmede kullanılan iğneleme makinesi yaptım. Tüm ürünler, özgün tasarım. Buradaki imalat yalnızca bize değil, bu sanayideki herkese cesaret verecektir."

Kaynak:https://www.konyahaber.com/cubuk-tursusu-sanayi-esnafina-gelir-kapisi-oldu-289733h.htm

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.