Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinde kurulacak stantların satılışına başlandı.

Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinde kurulacak stantların satılışına başlandı.

Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinde kurulacak stantların satılışına başlandı.

Organizasyon Komitesi Başkanı ve Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yaptığı açıklamada, festivalin bu yıl daha geniş ortamda yapılması için geçen yıl faaliyete giren Çubukabad Parkı ve Festival Alanı'nın ikinci etabını da hayata geçireceklerini belirtti.

Çubuk Çayı Vadisi'ndeki Çubukabad Parkı ve Festival Alanı'nın ikinci etabıyla birlikte 129 hektarlık bir alana kavuşacağını aktaran Acehan, yüz binlerce insanı aynı alanda rahat bir şekilde ağırlayabileceklerini ifade etti.

Her yıl olduğu gibi bu yılki festivalin de ilçenin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlayacağını vurgulayan Acehan, festivalde kurulacak stantların satışına başlandığını kaydetti.

Üretici ve esnafın stant taleplerine yetişmek için stant sayısını artırdıklarını ifade eden Acehan, şunları kaydetti:

"Stantları kiralamak isteyenlerin Çubuk Belediyesi 'Ak Masa'ya müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu stantları kiralarken ilçenin kültürel ve ekonomik yönünü ön plana çıkaracak ve ilçeye özgü üretim yapan işletmeleri öncelikle tercih edeceğiz. Yaklaşık 9 metrekare olan stantlarımız 4 gün boyunca turşu üreticileri için 500 lira, diğer esnaf ve üreticiler için ise 750 liraya kiralanabilecek. Festival alanına bu yıl yaklaşık 350 stant kurulacak. Ayrıca bu yıl ilk defa yapacağımız bir uygulama ile festivale gelen misafirlerimizin satışa sunulan yiyecek, içecekleri rahat bir şekilde yiyip içebilecekleri ve pikniklerini yapabilecekleri geniş bir alan hazırlıyoruz.

Yaklaşık 74 hektarlık bir alandan oluşan Çubukabad Parkı'nın ikinci etabı olan bu alanda misafirlerimizin çok rahat edeceklerine inanıyorum. Geniş otoparklarıyla, her yaşa uygun dinlenme ve eğlenme alanlarıyla festivalimize katılacak tüm misafirlerimiz festival boyunca Çubuk turşusunu, etini ve yöresel ürünleriyle birçok ürünü alarak ucuz ve kaliteli alışverişin de keyfini çıkartacak."

Festivalin tanıtımı için Ankara'nın çeşitli noktalarında tanıtım stantları da açılacağını vurgulayan Acehan, Başkent ile birlikte tüm Türkiye'yi yılın en son ve kazançlı festivali için Çubuk'a davet etti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum