ÇUBUK TURŞU FESTİVALİYLE ŞENLENECEK

ÇUBUK TURŞU FESTİVALİYLE ŞENLENECEK

Çubuk Belediyesi, 7. Uluslararası Turşu ve Kültür Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. 15 Eylül'de başlayacak olan festival, 18 Eylül Pazar günü sona erecek.

Festivale ilişkin basın toplantısı düzenleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Türkiye'nin ve Ankara'nın tanıtımınada katkıda bulunduğumuz bu festivallerle şimdiye kadar 50'nin üzerinde ülkeden ziyaretçi geldi" dedi.

Aynı zamanda Festival Komitesine de başkanlık yapan Özden, yaptığı açıklamada, festivalde konserler, yarışmalar, gösteriler, kültürel ve yöresel ürünler sergilerinin yer alacağını ifade etti.

Bu yıl 7'incisi düzenlenecek festival ile ilçeye ekonomik katkı sağlanmasının amaçlandığını vurgulayan Başkan Özden, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkentin yanı başında yeşil doğasıyla birlikte özellikle son yıllarda sektör haline gelen 'Çubuk Turşusu' ve 'Çubuk Agat taşı' ile sesini tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyuran ilçemiz, bundan sonrada bunlarla birlikte üniversitesi ve Termal kaynaklarıyla da tanınır hale gelecektir. Üretilen yöresel ürünlerle birlikte doğal meyve sebzeleriyle de ön plana çıkan ilçemiz, her yıl düzenlediğimiz festival ve etkinliklerle insanlar tarafından daha çok tanınır ve bilinir hale gelmiştir. Alternatif turizm açısından zengin ve bakir alanlara sahip ilçemiz ulaşım yollarının yenilenmesiyle de cazibe noktası haline geldi. Uluslararası havaalanına sahip ilçemiz, 6 şeritli yolu ve havaalanına yapılması planlanan metroyla ulaşımı en kolay ilçe olmuştur.

15 Eylül Perşembe günü başlayıp, 18 Eylül Pazar gecesi sona erecek olan Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nin düzenleneceği 4 gün boyunca ilçemizde sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif faaliyetler gerçekleştirilecek. Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Polonya, Makedonya, Nijerya, Sierra Leone ve Gürcistan olmak üzere toplam 7 ülkeden çeşitli gösteri grupları katılacak. Ayrıca Tayvan Büyükelçiliği tarafından açılacak stantta ülkeleri ve yöresel ürünleri festival süresince tanıtılacak. Muhteşem kortej yürüyüşü ile başlayacak festivalimizde bir birinden farklı renkli yarışmaların yanı sıra Ferhat Göçer, Taylan Ülger, Betül Demir, İbrahim Altınışık, Ahmet Yılmaz, Mustafa Yaman ve daha birçok yerel sanatçı tarafından da çeşitli konserler verilecek. Mevlana Defilesi, dostluk gösterileri ve sahne şovlarının yapılacağı festivalimize 7'den 77'ye tüm halkımız davetlidir. "

Çubuk'a kurulacak olan Üniversite ve Termal tesislerle birlikte ilçenin öneminin daha çok artacağına işaret eden Başkan Özden, "Çubuk, Ankara'nın kuzey yıldızı olmaya devam edecek. Zenginliklerimiz çok fazla ve bunu biz elimizden geldiği kadar duyurmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Basın mensuplarının önünde yöresel kıyafetler giyen kızlarla birlikte turşuda kuran Başkan Özden, 40'a yakın turşu çeşitlerinin bulunduğunu bunlar arasına yenidünya, karpuz, kozalak, limon turşularının da katıldığını söyleyerek,

"Kimse turşu kurmak için zahmete girmesin, ilçemizde bulunan tüm üreticiler sizin adınıza turşu kuruyor" dedi.

Daha sonra Çubuk agat taşı, "Çubuk Bey ve Hanım Sultanlar" ile yöresel ürünleri tanıtan Başkan Özden, eline mikrofonları alarak basın mensuplarına ilçede yürütülen çalışmaların ve eksiklerin neler dolduğu konusunda sorular sordu.

İlçenin önemli simgelerinden olan turşunun adına festival düzenleyen Çubuk Belediyesi, bu yıl gerçekleştireceği festivale, ilçede yetişen ve bulunan diğer simgeleri de katarak festivali daha da çok zenginleştirdi.

Festivalde Çubuklular, domatesten salatalığa, dünyada sadece ilçede bulunan

'Agat' taşından tavuk pastırmasına, vişneden karpuz ve kavuna kadar diğer ürünleri de tanıtma imkanı bulacak.

Ayrıca ilk defa bu yıl üretimi başlanılan ve ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlaması planlanan "Çubuk Bey ve Hanım Sultanlar" ismindeki yöresel kıyafetli bebeklerde bu festivalde satışa sunulacak. 15 Eylül'de başlayıp, 18 Eylül'e kadar sürecek festival boyunca, konserler ve birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Festivale katılacak olan Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Polonya, Makedonya, Nijerya, Sierra Leone ve Gürcistan grupları kendi ülkelerini tanıtacak.

       - Ankara

(Anadolu Ajansı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum