Çubuk turizm haritası ve tanıtım kitapçığı basıldı

Çubuk turizm haritası ve tanıtım kitapçığı basıldı

Çubuk belediyesi tarafından ilçeyi tanıtmak amacıyla bir turizm haritası ve tanıtım kitapçığı hazırlatıldı.

Çubuk Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü tarafından bir turizm haritası ve tanıtım kitapçığı bastırıldı. Çubuk’taki tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra mahalle ve köylerinin de gösterildiği, kimi alanların ise mesafelerinin not edildiği haritada Çubuk ile ilgili olarak da özet bilgiler sunuldu.

’’Esenlik Şehri Çubuk’’ sloganıyla yola çıkan Çubuk Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü, Çubuk mutfağından lezzetlerinin tanıtımının da yer aldığı haritada ilçeyi tanıtıcı fotoğraflar da yer aldı.

Çubuk Şehir Müzesi’ne ve ilçenin mesire alanlarına özel bir yer ayrılan cep broşürü şeklindeki haritada Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin de tanıtımı yapıldı.

Özellikle Çubuk’a gelen yabancı turistler için Türkçe ve İngilizce olarak basılan harita, ücretsiz olarak Özel Kalem Müdürlüğü'nden temin edilebiliyor.

Çubuklunun yaşadıkları ilçe hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacak olan harita ilk etapta kamu kurum ve kuruluşları ile esnaflara dağıtılacak.

İlçeye böyle bir harita kazandırdıkları için tüm katkı verenleri kutlayan Başkan Özden, ’’Bu bir örnek çalışmadır. Bunun arkasında diğer daha kapsamlı bir harita daha yapılabilir. Harita ve kitapçık ilçemizin tanıtımı için kullanılmak amacıyla hazırlandı. Çubuk Şehir Müzesi, Karagöl, mesire alanları, şehir haritası, yöresel yemekler, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Çubuk Agat taşı ve yöresel ürünlerin ön plana çıkarıldığı harita da çok sayıda bölgenin fotoğrafları, tarihi bilgileri ve adresleri yer alıyor’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum