Çubuk Tarihi Zenginlikleri İle Ön Plana Çıkacak

Çubuk Tarihi Zenginlikleri İle Ön Plana Çıkacak

Gazi Üniversitesi Gazi Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Yayıncılığı öğrencileri, Ankara’nın Çubuk İlçesinde “Sözlü Tarih Çalışması” düzenleyecek.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i ziyaret eden Gazi Meslek Yüksekokulu öğrencileri yapacakları çalışma hakkında bilgi vererek destek istediler. Öğrencileri makamında kabul eden Başkan Özden, eğitim ve öğretime imkanları çerçevesinde her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Özden,'' Sizler bugünümüzün ümidi ve geleceğimizin aynasızısınız. Geleceğimizin güveni ve teminatı olan geçlerimize imkanlarımız doğrultusunda her türlü desteği veriyoruz''şeklinde konuştu

Öğrenciler adına yapacakları proje hakkında bilgi veren Merve Topaloğlu, Çubuk'un tarihi zenginliklerini ve kültür geçmişini aydınlatacaklarını söyledi. Topaloğlu,'' 50 yıl önce Çubuk isimli projemiz ile ilçenin köylerinde yaşlıların anlattıklarıyla unutulmuş ya da değişen değerleri tekrar gün yüzüne çıkartmayı hedefliyoruz. Otuz sekiz arkadaşımız ile birlikte yürüteceğimiz proje ile yaşlılar, kendi düğünlerini, çocukluk oyunlarını, kız isteme, halk oyunları, yemek çeşitleri ve köylerin kendilerine özgü örflerini anlatacak. Yaklaşık 150 kişinin anlatacaklarıyla oluşturulan projemizi 1 Haziran da tamamlamayı planlıyoruz'' dedi

Çubuk'un kültür haritasının Çubuk Belediyesinin sponsorluğunda ve Öğretim Görevlisi Konur Alp Koz'un rehberliğinde çizileceğini ifade eden Topaloğlu, okulları ve arkadaşları adına yapacakları desteklerden dolayı teşekkür etti. Proje tamamlandıktan sonra belediyenin ve kaymakamlığın arşivinde ki yerini alacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum