Çubuk stadının ihalesi ocakta

Çubuk stadının ihalesi ocakta

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak stat ihalesinin 7 Ocak'ta gerçekleştirileceği bildirildi.

Çubuk’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak Çubuk Şehir Stadyumunun ihalesi Ocak ayında yapılacak.

Bir süredir çeşitli nedenlerle yapılamayan Çubuk Şehir Stadyumda sona gelindi. Saha yapılacak alanda mera vasfı niteliğinde küçük bir alanın bulunması nedeniyle Tarım Bakanlığı tarafından bir süredir tahsis işlemine izin verilmeyen stadyumun tüm sorunları ortadan kaldırılarak imar izni alındı. Çubuk Şehir Stadyumu'nun önümüzdeki ay ihaleye çıkarılması beklenirken, ihale süresinden 40 gün sonra temel atılması planlanıyor.

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Çubuk’ta yapılacak olan 3 bin kişilik stadyum ihalesinin 7 Ocak 2015 günü yapılacağı müjdesini verdi.

Cumhuriyet Mahallesinde yapılacak tesisin tüm sorunların ortadan kaldırıldığını aktaran Başkan Acehan, “Göreve geldiğimiz günden itibaren stadyumun yapılmasıyla ilgili çalışmalara başladık. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve bağlı birimleriyle bugüne kadar süren bir dizi girişimlerimiz oldu. İlk olarak Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile belediyemiz arasındaki hukuki sorunları çözdük. Daha sonra ise tesis yapılacak spor alanının Tarım Bakanlığı ile olan imar sonunu çözerek, alanın Gençlik ve Spor Bakanlığına devrini gerçekleştirdik. Tabi ki bu süreçlerin gerçekleştirilmesi epeyce bir zaman aldı” dedi.

Tesisin ilçelerine kazandırılmasında kendilerine destek olan Ayhan Yılmaz’a ilçesi adına teşekkür eden Başkan Acehan, “Mart-Nisan aylarında temeli atılması beklenen stadyumun, mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak Çubuklu hemşerilerimizin hizmetine girecektir” diye konuştu.

Tesisin tamamlandığında Çubukspor başta olmak üzere ilçemde yapılacak sportif faaliyetlere çok büyük katkıları olacağını vurgulayan Başkan Acehan, “Betondan yapılacak 3 bin koltuk kapasiteli tribünlerinin üzeri kapalı olacak. Sentetik yüzeyli futbol sahası, atletizm pisti, yine müstakil antrenman futbol sahası, tribünlerin altında soyunma odaları, hakem ve oyuncu odaları gibi tam teşekküllü binalar olacak. Bu tesislerin Çubuklu vatandaşlarımıza, sporcularımıza ve sporseverlere hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum