ÇUBUK SES TV’DE

 

 

Belediye Başkanımız Sayın Adem Tuğluca geçtiğimiz hafta SES TV"de icraatlarını izleme fırsatı verdi. Kendisine ve SES TV"ye teşekkür ediyoruz. Belediye anonslarla duyurduğu için muhtemelen halkımızın çoğunluğu izlemiştir. Çekimlerin daha çok iki parkta geçtiği programda turşu ve höşmerim gibi yöresel tatlardan da ziyadesiyle bahsedildi. İzleme fırsatı bulamayanlar ve gözden kaçıranlar için birkaç noktaya değinmek istedim.

 

Başkanımızın siyasi konuşmayı ve medyayı kullanmayı öğrendiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. İlçe sorunlarına o kadar yuvarlak ve kaçamak cevaplar verdi ki, her şey dört dörtlük diye kaldı aklımızda. Ama sokağa çıkınca yine uykudan uyanıverdik.

 

Kendisi de benzer sonuç çıkartmış, SES TV anketinde halkın %77"si kendisini başarılı buluyormuş. Kendi adına güzel bir sonuç. Derdimiz kendisini yermek değil, bilakis ilçemizi dört dörtlük ilçe yapma hususunda gözlemlerimizi aktarmaktır. TURŞU festivali ile ilçemize olan hizmetlerini takdirle karşılıyoruz. Ama eksikleri de görüp hatırlatmakta fayda vardır diye düşünüyoruz.

 

Başkanımızın geçen yıllarda web sitesi ilk kurulduğunda “Türkiye"de e-belediyeciliği ilk biz başlatacağız” iddiası vardı. O zaman bazı belediyelerin e-belediyeciliği başlattıklarını bildiğimiz için ayıp olmasın diye haberlere yorum getirmemiştik. Üzerinden uzun zaman geçti. Belediyenin resmi sitesi www.cubuk.bel.tr sitesini belediyemizle ilgili duyurular vardır diye ara sıra inceliyorum. Maalesef aylardır güncellenmediğini görüyorum. Bu nedenle SES TV"de bahsettiği projeleri duyunca hayrete düştüm. Başkan bunları neden kendi sitesinde ayrıntılarıyla duyurmuyor da TV programında yuvarlak anlatımla üstün körü geçip gidiyor.

 

Doğalgaz Çubuk"ta 2008 Şubat"ından sonra yanmaya başlayacakmış. Kendisi daha temkinli olarak 2008 yılı ikinci yarısına sarkabilir diyor. İnşaAllah diyoruz. Sadece hastanenin arkasında bir sokakta faaliyet başlangıcı gözüküyor.

 

100 yataklı hastane ihalesi 27 Kasım"da yapılacakmış. İnşaAllah en kısa zamanda başlar ve biter diyoruz. Allah yokluğunu hissettirmesin kimseyi de düşürmesin.

 

Ulaşım problemi Büyükşehir Belediyesi ve UKOME tarafından çözümsüz kalıyormuş. Mübarek sizler iktidar partisi mensubusunuz onlarda, bu kadar oyu laf olsun diye mi veriyoruz. Melih GÖKÇEK için Çubuk oyu çok az ama sizi partiyi devreye sokabilirsiniz. Her sene EGO yüzün üzerinde yeni otobüs alıyor, neden büyükşehire bağlanmasına rağmen otobüs tedarik etmiyor. İlla Doğu Terminali ile METRO hattının tamamlanmasını mı bekleyeceğiz. Mevcut otobüslerde iyileştirme başlatacağız diyor. Ne zaman?

 

Hayvancılık İhtisas OSB hakkında detaylı bilgi veremiyor. Başta OSB"ye yönelik olmak üzere AB fonlarıyla ilgili proje çalışmaları yapılsa kısa sürede ilçemiz için işsiz genliğimizin istihdamına çözüm olur. SES TV"de vermediği gibi belediye resmi sitesinde neredeyse hiç bilgi yok. Bildiğimiz haberlerden toplantılar ve Şabanözü kavşağındaki tabela.

 

TOKİ"nin 1000 konutluk alt gelir seviyesi ve orta gelir seviyesi projelerinden bahsediyor. Ama yine yuvarlak söylemler ve belediye sitesinde yeterli açıklama mevcut değil. Bildiğimiz sadece geçen yılki haberlerden TOKİ talep toplama çalışmaları. Üç farklı bölgede toplu konut projelerinden bahsediliyor. Nerelerde, ne zaman, hangi şartlarla kime verilecek? Tatminkar bilgi yok. Muhtemelen belediyeyi arayıp sorduğumuzda da doyurucu bilgi alamayacağız. TOKİ projeleri dışında kalan toplu konut projeleri birilerine peşkeş mi çekilecek. Belki Çubuktan vatandaşlarımız kooperatif kuracaklar ve arsa tahsis talebinde bulunacaklar. Arsalar dağıtıldıktan sonra mı haber verilecek. Bu ilçenin nazım imar planını da aleniyet ilkesi gereği siteye koysanız doru olmaz mı başkanım?

 

Üniversiteden bahsediyor. Bankacılık yüksek okulu da gelecekmiş. Keşke bu araziye Çok amaçlı kompleks şeklinde sağlık tesisleri ve huzur evi inşaatı yapılsaydı. Görevlilere de lojmanlar tahsis edilirdi. Hem ilçe ekonomisi kazanırdı, hem de insanlarımız sağlık hizmetiyle düşkün ve fakirlerimiz insani şartlarda yaşama imkanı bulurlardı. Neyse bundan sonra sahip çıkarak açılacak bölümlerde yetkililerimiz söz sahibi olmaya çalışmalılar.

 

İlçemizin en temel sorunu kalabalık gençliğimizin milli şuurla yetiştirilmesi, mesleki eğitim ve istihdamlarına yönelik projeler geliştirilmesidir. Ramazan ayında şu kadar parti sempatizanına erzak verdik, binlerce ton kömür dağıttık. Belediyecilik bu mu? Yanı başımızda Akyurt fabrikalar beldesi oldu. Halı fabrikası neden gitti. Fabrikalar ve girişimciler neden Akyurt"a, Şabanözü"ne, Çankırı"ya, Kazan"a gidiyorlar. Belediyemiz merkezi idare ile gençliğin uygulamalı eğitimi ve istihdama kazandırılması için koordineli çalışamıyor. Şabanözü İlçesi bile AB hibe fonlarından faydalanabiliyorken, bizim yöneticilerimiz neden daha farkına varamıyor. Kendi Fen İşleri Müdürlüğünün sağlıksız çalışma ve uygulamalarını bile Anakent Belediyesinden saklamaya çalışan belediyecilikten fazlasını beklemek hakkımız mıdır? Siyasi teşkilatlar neden projeler geliştirmiyor?

 

Amacımız muhalefet etmek değil. Sağlıklı ve temiz şartlarda gelişen, üretken ve eğitimli Çubuk için hep beraber el ele gönülden çalışalım, istişare ile kim nerede ne yapabilir araştıralım. Birbirimize sahip çıkalım. Sanayicimize, yetiştirdiğimiz gençliğimize sahip çıkalım. Engel olmak yerine taş üstüne taş koyanın önünü açalım. Belediyemiz plan ve uygulamalarını basınla ve kendi sitesinde paylaşmalı ki halk ta görüşlerini dile getirebilsin. Pozitif gelişmelerden zamanında haberdar olabilelim.

Bu yazı toplam 2777 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar