ÇUBUK PLATFORM’UNUN 9. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

ÇUBUK PLATFORM’UNUN 9. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Çubuk Platformu’nun, “ 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı”, Dernek binasında sade bir törenle yapıldı.

Dernek Başkanlığına Yazarımız Gazeteci-Yazar Şuayip YAMAN getirildi..

Divan Başkanlığına Ali Naci YEŞİLTEPE, Divan Başkan Yardımcılığına Eşref YÜCELYİĞİT, Divan üyeliklerine ise Enver YERLİ ve Salih TÜRKAY seçildiler.

Sade bir törenle gerçekleşen Genel Kurul’da üyeler görüşlerini şöyle açıkladılar:

Ahmet YALÇIN, “Çubuk Platformu her şeyden önce bir düşünce kuruluşudur. Çubuk’ta olumlu gelişmeler varsa, bilinmelidir ki; Orada Çubuk Platformu’nun bir katkısı vardır. Tüzel kişiliğinin ve ağırlığının bir önemi vardır. Bunlardan birincisi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’dir. İkincisi ise ‘Çubuk Kent Müzesi’dir.

Engellilere yönelik ‘Taş İşleme Kursu’nu başarı ile bitirerek sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere iki dönemdir sertifikaları verilemedi. Bir de her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ‘Ödül Töreni’ni de geciktirdik. Bu iki etkinliği yemekli, bir toplantı ile en kısa zamanda yapmamız gerekir.”

Eşref YÜCELYİĞİT, “İlçenin bir öğrenci, bir sanayi, bir turizm, bir tarım veya bir hayvancılık kenti olması gerekirdi. Yetkili kurumlar bu işlere daha özen göstermeli.. Biz fikir sahibi olmalıyız. Biz düşünce kuruluşuyuz. Bu işler siyasilerle ve ilçede görev yapan mülki amirler ve müdürlerle görüşülmelidir.

Genç nesle ufuk açıcı, girişimcilik ve müteşebbis ruhu aşılamalı.. Konuyla ilgili olarak konferanslar, seminerler verilmeli yayınlar yapılmalıdır. “

Ali Naci YEŞİLTEPE, Dernek Tüzüğü’nün iyi çalıştırılması gerekir. Yönetimin ve Danışma Kurulunun iyi çalıştırılması gerekir. Aidatını ödemeyenlerin Dernek üyeliğinden, Yönetim Kurulunun toplantılarına katılmayanların da direkt olarak Yönetim Kurulu üyeliğinden çıkartılması gerekir.”   

Eleştirileri yanıtlayan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin ERTÜRK, “Kimseye kırgın değilim. Bizde hüzün değil, gönül yorgunluğu var. Üye aidatlarının zamanında ödenmesi gerekir. Her şeye rağmen, fikir ve düşüncelerimizle, Çubuk ve Çubukluya faydalı olmaya çalışacağız. Bu seçimde aday değilim. Yeni seçilecek arkadaşlarıma başarılar dilerim. Onların her zaman destekçisi ve yardımcısı olacağım.”

Tek listenin oylandığı seçim sonrası yapılan görev dağılımında;

Şuayip YAMAN’ın başkanlığındaki Derneğin, Başkan Yardımcılıklarına, Eşref YÜCELYİĞİT ve Ali Naci YEŞİLTEPE, Sekreterliğe Sevim AYDOS, Saymanlığa Hamza AYDOS, yönetim kurulu üyeliklerine ise; Şazinur OLCAY,  Feriman KARAGÖZ,   Filiz ÇAYIR,   Fatih DERİN, Ahmet YALÇIN, Mehmet Emin ERTÜRK, Enver YERLİ ve Fatih DERİN oybirliği ile seçildiler. 

Denetim Kurulu üyeliklerine ise; İsmail TEKAÜT, Hasan ÜZÜM ve Salih TÜRKAY seçildiler.

Seçimden sonra bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Şuayip YAMAN, “ Çubuk Platformu Öncelikle Çubuk İlçesi ve bölgesinin her alanda kalkınmasını ve gelişmesini sağlamak, kültür değerlerini yaşatmak amacı ile proje üreten ve bu projelerin uygulanmasını takip eden bir  “ Düşünce Kuruluşu’dur.

Çubuk Platformu’nda üye sayısı değil, nitelik önemlidir.

Üyelik şartlarında hemşerilik yakınlığından önce, üretkenlik, bilgi birikimi gibi nitelikler belirleyicidir.

Projelerin hayata geçirilmesi ve hizmet üretilmesi için kamu kurumları, diğer sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler gibi kuruluşlarla dayanışma ve işbirliği içinde çalışır.

İlçenin sorunları ile ilgili araştırmaları titizlikle yapar ve ilgili kurumlara bildirir. Bunların sonsuza dek takipçisidir.

Ancak; hiçbir siyasi kuruluşun yanında ve karşısında değildir. Bağımsızdır.

Üye yapılanmasını ağırlıklı olarak akademisyenler, öğretim görevlileri, bilim insanı, halen görevde veya emekli olan bürokrat, yönetici, teokratlar ve diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri, meslek odalarının temsilcileri ve başarılı işadamları oluşturmaktadır.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.