Çubuk Muhtarlar Derneği’nde Bayrak Değişimi 

Çubuk Muhtarlar Derneği’nde Bayrak Değişimi 

Çubuk Muhtarlar Derneği 9. Olağan Genel Kurulunda, Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan, başkanlığa getirildi.

Çubuk Muhtarlar Derneği 9. Olağan Genel Kurulunda, Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan, başkanlığa getirildi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen genel kurula, muhtarların yanı sıra TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Ak Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, MHP İlçe Başkanı Ali Çankaya, CHP Çubuk İlçe Başkanı Vural Çokcan, Çubuk Düşünce Derneği Başkanı Şuayip Yaman, Belediye Başkan Yardımcıları Harun Olmuş, Lokman Kılıç, Çubuk Muhtelif Esnaf Odaları Başkanı Rumi Türkoğlu, Çubuk Şoförler Odası Başkanı Fatih Reşat Neşeli, Belediye Meclis Üyeleri ve davetliler katıldı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen kongrede konuşan TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, çevresindeki tüm problemlere rağmen Türkiye’nin bölgesinde istikrarını koruyan bir ülke olduğunu söyledi.  

Son 17 yılda Türkiye'nin büyük mesafe kat ettiğini aktaran Yegin, "Bütün sorunlarımızı sizlerin desteğiyle aşarak bu memleketi nasıl 16 yılda hiç olmayan noktalara getirdiysek, inşallah sizlerin desteğiyle bundan sonra da çok daha iyi yerlere taşıyacağız." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yapacağı her hayırlı işte yanında olacaklarını vurgulayan Yegin, “Yapacağı her hayırlı işte onunla beraberiz. Yaptığı işlerde bizce yanlış olan, eksik olan bir noktasını görürsek bu konuda da milletin bize verdiği yetki var. Farklı bir partinin adayı da olsa sonuçta millet seçmiştir. Asla onu yok sayarak bir iş yapacak değiliz. Baki Başkanımın da az önceki ifadesi çok önemliydi. Çubuk halkı yüzde 65 bir oy oranıyla kendisine bu ilçeyi yönetme yetkisini vermiştir. Dolayısıyla bu ilçede yapılacak bir şey varsa, bu ilçeden büyükşehir tarafına yapılması gereken bir şey varsa milletin, “Benim irtibat noktam’ diye gösterdiği bir kişi varsa o da Çubuk Belediye Başkanıdır” diye konuştu.     

Konuşmasına başlamadan önce 12 Eylül darbesi nezdinde tüm darbeleri kınadıklarını ve tüm şehitleri rahmetle, minnetle andıklarını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, seçim sürecinde ve seçimden sonra tüm mahalleleri karış karış gezdiklerini ve hiçbir mahalle ayıt etmeden hepsine hizmet için gece gündüz çalıştıklarını anlattı.

Son zamanlarda sosyal medyadan bir takım kişiler tarafından yapılanları tasvip etmediklerini vurgulayan Başkan Demirbaş, Çubuk’un 1882 yılında kurulduğunu ve 137 yıllık bir tarihi olduğunu kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Geçmişten bu güne kadar ilçemizde bu döneme kadar seçilmiş bir insanın var olarak kabul edilmediği bir başka dönem görmedim. Değerli arkadaşlar Çubuk Belediyesi’nin resmi bir binası, resmi bir makamı, kurumsal bir yapısı, mührü vardır. Hizmetleri yürütmek anlamında, koordine edecek yerde Çubuk Belediyesi’nin makamıdır. Çubuk Belediyesi, ilçesi emlak bürosundan yönetilecek bir belediye değildir arkadaşlar. Bunu seçilmiş olan herkesin kınaması lazım. Bu yönetim şeklinin eğer hukuka, hakka, Çubuk ilçesinde yaşayan insanlara saygısı varsa bunu kınanması lazım. Eğer Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri gelecekse, Büyükşehir’in burada bir varoluşu varsa, hep birlikte hizmet almak için mücadele edeceksek, bir koordinasyon sağlanması lazım ve bunu da yapacak Çubuk Belediyesidir.  Çubuk halkı için 1 metre hizmet yapılacaksa biz her zaman varız. Burada hiçbir hizmet ‘şu hizmet gelmesin’, ‘Şunun adı olur’, ‘Bunun adı olur’ şeklinde engellenemez. Engellediğimiz zaman onun hesabını siz bana sorun.” 

Yapılan küçük hizmetlerin en çok hizmet yapıldı gibi kamuoyuna yansıtılmasının uygun olmadığını dile getiren Başkan Demirbaş, “Bazı nedenlerden dolayı hizmetler geri çekildi gibi bir algı oluşturuluyor.  Çubuk halkını cezalandırmak, hizmeti vermemek kimin hakkıdır. Kimin böyle bir hakkı vardır. “Ben oraya kepçe göndermem, hizmet göndermem’’  gibi söyleyenler varmış. Böyle bir şeye kimin cüreti vardır. Eğer kınanacaksa biraz önce söylediğim gibi Çubuk Belediyesi’nin kurumsallığını, makamını yok sayanlar kınanmalıdır” ifadesini kullandı. 

Konuşmasının devamında Başkan Demirbaş, ilçeye yapılacak olimpik yüzme havuzu, millet bahçesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversite’sinin ilçede yapacağı projeleri hakkında da bilgi verdi.  

Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın ilçede ‘Cumhur İttifakı’ olarak seçime giren ve yüzde 65 oy aldığını hatırlatan Ak Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu’da, “ilçenin tek seçilmiş yetkilisi var o da Ak Parti ve Cumhur İttifakı adayı Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş” diye konuştu.  

Cumhuriyetçi Hal Partisi İlçe Başkanı Vural Çokcan ise,  Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanın CHP’nin üyesi olduğunu ve ilçeye hizmet için yetkisiz kişilerden ziyade muhtarların kendileriyle iletişime geçmelerini istedi. 

Genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyen MHP İlçe Başkanı Ali Çankaya’da, MHP ilçe teşkilatı olarak her zaman her hizmette muhtarların ve mahallelerinin yanında olacaklarını söyledi. 

Üç listenin yarıştığı genel kurulda yapılan seçimde Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanlığı'na 31 oy olarak 1 oyu farkla Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan seçildi.

Yönetim kurulu üyeliğine ise Hikmet Oran, Salih Sadi Saat, Aytekin Şen, Ferudun Tokmak, Mehmet Gülmez, Mustafa Koç, Satılmış Ertürk, Ahmet Saydam, Ayhan Şahan ile Haydar Kaya getirildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum