Çubuk Kent Konseyi Olağan Genel Kurulunda Önemli Maddeler Görüşüldü

Çubuk Kent Konseyi Olağan Genel Kurulunda Önemli Maddeler Görüşüldü

Çubuk Kent Konseyi'nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda ilçe ile ilgili 59 maddelik önerge oy birliği ile kabul edildi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Kent Konseyi Başkanı Dr. İsmail Tekaüt, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Çubuk Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Yiğiner, kent konseyi meclis başkanları, kent konseyi üyeleri ve davetliler katıldı.

İlçenin önemli sorunlarına çözüm olacak 59 maddenin gündeme taşındığı Olağan Genel Kurulun Divan başkanlığını Ali Naci Yeşil Tepe yaptı.  

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Dr. İsmail Tekaüt, kent konseyine ve kendisine yöneltilen eleştirilere sert cevap verdi.

-Eleştirilere Sert Cevap Veridi

Kent konseyinin çok güzel çalışmalar yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini söyleyen Tekaüt, “Meyve veren ağacın taşlandığını biliyordum ama bu kadar da insafsızca taşlandığını yeni öğrendim” dedi.

-Muhalefetin Görevini Kent Konseyinin Yapmasını İstiyorlar

Kendisini ve kent konseyi insafsızca eleştiren bazı gruplar olduğunu vurgulayan Tekaüt, “Bazı siyasetçiler ve gelecekle ilgili siyasi hedefleri olanlar kendi yapamadıkları muhalefetliği kent konseyinden ve dolayısı ile benden istiyorlar. Kent konseyi siyaset üstü bir yerdir, bunu bir türlü anlatamadım. Kent konseyi ilçemizin yöneticilerini veya mevcut iktidar partisini eleştirmek, yerden yere vurmak, kötülemek için kurulan bir kuruluş değildir arkadaşlar. Kaldı ki muhalefet yapmak görevi siyasetçilerin, muhalefetteki partilerin görevidir. Ben siyasetçi değilim. Siyasetçilerin yani sizlerin yapamadığınız işi ben mi yapayım?” diye konuştu.  

-Üzerimizden Kimse Siyaset Yapmasın

Kent Konseyinin amacının dışına çıkmadığını savunan Tekaüt, “Biz işimizi biliyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Kendi işlerini bırakıyorlar, yada yapmıyorlar bize iş öğretmeye çalışıyorlar. Kardeşim madem yanlış olan bir şeyler var gel buraya sorunları burada tartışalım. Doğal üyesi oldukları halde, davet edildikleri halde gelmeyip dedi kodu kültürüyle eleştirmeye çalıyorlar. Varsa bir sorun buraya gelin burada konuşun. Bizim üzerimizden siyaset yapmayın’’ şeklinde konuştu.   

Kendilerine kanunun verdiği görev ve sorumluluğu taraf olmadan herkese eşit mesafede olarak yerine getirmeye çalıştıklarını aktaran Tekaüt, konsey olarak yıl içerisinde birçok etkinlik ve konferans düzenlediklerini kaydetti.

-Biz Siyaset Üstü Kuruluşuz

-İlçemin Sorunlarıyla Hemhal Olmak İçin Bu İlçenin Suyunu, Havasını Teneffüs Etmek Şarttır

Kent konseyine destek veren Belediye Başkanı Tuncay Acehan’a ve konsey için çalışan, destek veren herkese ayır ayrı teşekkür eden Tekaüt, “Bizim tarafımız güzel ilçemiz Çubuk ve bu ilçede yaşayan vatandaşlarımızdır. İlçemiz için ne yapabiliriz biz bunun mücadelesini vermekteyiz. Kimseyi kırmadan, dökmeden güzel hizmetler yaptırmaya ve yapmaya çalışıyoruz. İlçeyle alakası olmayan, ilçeyle bir bağı olmayan insanlar bizim sorunlarımızı bilemezler. Buna rağmen bazıları uzaktan kumandayla ilçeyi yönetmeye çalışıyorlar. Allah rızası için ilçeye hiçbir katkıları olmadığı gibi bizleri eleştirmeye çalışıyorlar. Bizler tabi ki onlara aldırmayacağız ve işimize bakacağız. Bunun içinde yürütme kurulumuzun ve meclislerimizin üzerinde çalıştığı 59 maddeden oluşan önergeyi belediye meclisine sunmak için sizlerin huzuruna getirdik. Bunlar yapılırsa ilçemiz ve ilçe halkımıza yönelik çok güzel hizmetler olur diye düşünüyoruz” diye konuştu.

-Kent Konseyi Çalışmalarında Çok Başarılı

Daha sonra konuşan Başkan Acehan ise, konseyin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve çok güzel çalışmalara da imza attıklarına bizzat şahit olduklarını söyledi. Konseyden gelen önergeleri belediye meclisinin gündemine aldıklarını kaydeden Başkan Acehan, “Bize gelen tüm önergeleri gündemimize alıyoruz ve imkanlarımız ölçüsünde de yapmaya çalışıyoruz. Özellikle yürüttükleri ‘Hayır Mağazası’ projesi örnek bir çalışmadır. Buna benzer birçok çalışmaları var. Ben kont konseyinin çalışmalarını çok başarılı buluyorum. Bunda sonrada daha güzel çalışmalar yapacaklarını umut ediyorum’’ dedi.  

Konuşmanın ardından kent konseyi meclislerinin ve yürütme kurulunun yıl içerisinde düzenledikleri etkinlik, konferans ve faaliyetleri hakkında kısa film gösterimi yapıldı.

Daha sonra Kent Konseyi yürütme Kurulu Üyesi Tunay Nazlıay Şerbetçi tarafından 59 maddelik önerge tek tek okunarak oylamaya sunuldu.

Sunulan önergelerin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından yürütme kurulundan istifa eden üyelerin yerine yenileri seçildi. Kongrenin sonunda konsey üyeleri tek tek söz alarak dilek ve temennilerde bulundular.

kent-konseyi18-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.