Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi Oluşturuldu

Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi Oluşturuldu

Çubuk Kent Konseyi çatısı altında oluşturulan Çocuk Meclisi, projeler üretmek ve geleceklerini şekillendirecek çalışmalar yapmak üzere ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Çubuk Kent Konseyi çatısı altında oluşturulan Çocuk Meclisi, projeler üretmek ve geleceklerini şekillendirecek çalışmalar yapmak üzere ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Çocuklar, yaşamak istedikleri Çubuk konusunda kararlar vermek üzere yönetimde söz sahibi oluyor. Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, bu kez çocuk üyelerin meclis genel kurulu’na ev sahipliği yaptı.

İlçede bulunan ilk ve ortaokul öğrencilerinden 4. ve 8. Sınıf öğrencisi 52 çocuk, hem tanışma hem de başkan ve divan kurulu üyelerini seçmek amacıyla bir araya geldi.  Çubuk Konseyi Başkan Yardımcısı Ercan Arslan, Meclis’in açılış konuşmasında konsey hakkında bilgi vererek, çocuklardan Çubuk hakkında kararlar almalarını, öneriler getirerek projeler üretmelerini istedi.

Kadın Meclisi ve Engelliler Meclisi’nin oluşturulmasının ardından Çocuk Meclisi’nin oluşturulduğunu söyleyen Arslan,  tüm meclislerde olduğu gibi çocuk meclisine büyük görevler düştüğünü ve çocuk meclisinin yaşıtları için nasıl bir Çubuk istediklerine bu meclisin aracı olacağını kaydetti.

-Meclis Başkanı Gurbet Günenç oldu

52 kişilik meclisin ilk toplantısında meclis başkanı ve meclis organlarının seçimi gerçekleşti. İlk önce meclis başkanlığı seçimi yapıldı. 10 çocuk başkanlık için aday oldu. Üyelerin birbirlerini henüz tanımadıkları göz önüne alınarak, meclisin ortak kararı sonucu adaylar kendilerini tek tek tanıtarak neden başkan olmak istediklerini ve seçildiklerinde neler yapacaklarını anlattılar. Yapılan seçim sonucunda en çok oyu alan Atatürk Ortaokulundan Gurbet Günenç Çocuk Meclisi Başkanı, Çubuk Toki İlköğretim Okulundan Yasin Kaşkaya Başkan Vekili, Ş.Piyade Üst.Muharrem Kaleli İlköğretim Okulundan Ayşenaz Gökçe Başkan Yardımcısı, Aşağı Çavundur İlköğretiminden Mehmet Ali Oruç Başkan Yardımcısı, Özel Aksoy İlkokul ve ortaokulundan Şevval Çakmak Başkan Yardımcısı, Özel Yükselen Ortaokulundan Serhat Arda Şahin Sekreter, Yavuz Selim İlköğretim Okulundan Fatam Yağmur Güngör Sekreter ve Bekir Yılmaz İlkokulundan Cemre Mert Sekreter oldu.

2img_1653.jpg-Çocuk Meclisi nasıl oluşuyor?

Çubuk Kent Konseyi Yürütme Kurlunun Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çocuk meclisi oluşturulmak üzere yazılı talepte bulunması ile meclis oluşum süreci başlıyor. İlçedeki ilk ve ortaokulların idarelerinin okullarını temsil etmek üzere öğrencilerinin arasından demokratik bir seçimle 1 asil ve 1 yedek üye belirlemesi sonucu Çocuk Meclisi oluştu.

Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi Genel Kurul Toplantısına Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Ercan Arslan, Şuayip Yaman, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Soba, Çubuk Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Yiğiner, yürütme Kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

2img_1649-001.jpg2img_1646.jpg2img_1645.jpg2img_1641.jpg2img_1637.jpg2img_1631.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum