ÇUBUK HAYVANCILIK OSB TEMEL ATMA TÖRENİ...

ÇUBUK HAYVANCILIK OSB TEMEL ATMA TÖRENİ...

Yılan Hikâyesi’ne dönen Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin İdari Binası’nın temeli törenle atıldı.

Şuayip Yaman

Çubuk Hayvancılık İhtisas OSB yönetimi, OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı Ankara Vali Yardımcısı Emin Çolak başkanlığında ilçede faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ilçedeki bir lokantada bir araya geldi.

 

OSB’DE YAPILAN ÇALIŞMALAR...

 

Sunucu Ahmet Yılmaz OSB’de şimdiye kadar yapılan çalışmalarla ilgili olarak yaptığı özet konuşmada “Çubuk Hayvancılık İhtisas OSB’de yer alan 3 adet besi işletme alanı için toplamda 9 adet yapı ruhsatı onaylanmış,  proje incelemesi ve ruhsat onayı devam eden 4 işletme olup, önümüzdeki Eylül ayı içerisinde yapı ruhsatları onaylanarak inşaat faaliyetlerine başlanacaktır.

 

Ayrıca 2019 yılının ilk altı ayında yapılan çalışmalar sonucunda; 3 adet besi işletme alanında hafriyat ve kazı çalışmaları başlamış olup; OSB’nin girişinde; Güvenlik kameraları ve karayolu kavşağında PTS Kamera Sistemleri aktif olarak çalışmaya başlamıştır.

 

Ayrıca “Özel Güvenlik” faaliyet izin belgesi kapsamında; TAV Güvenlik Hizmetleri’nin 7/24 güvenlik personeli, bölgede faaliyete başlamıştır. Bölge Müdürlüğünün sevk ve idaresi için gerekli olan idari binanın inşaatı bugün atılacak temelin ardından başlayacaktır. Dedi. 

 

OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Yardımcısı Emin Çolak yaptığı konuşmada, Müteşebbis heyet olarak görevimiz OSB alanını yatırım yapacak duruma getirmekti. Uzun sürenin ardından bunu başardık.

 

Alanının yüzde 80’i hibe karşılığında işletme sahiplerine verilecek. OSB'yi her şeyiyle yatırım yapılacak seviyeye getirdik. Yolu, suyu, altyapısı, elektriği ve güvenlik sistemleriyle OSB alanımız hazır halde. Yüzde 80 hibe de buraya yatırım yapmayı cazip hale getirdi. Artık sizden isteğimiz, bir an önce buralara yatırım yapmanızdır dedi.

 

OSB alanında şimdiye kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Kaymakamı Uğur Sezer yaptığı konuşmada İlçemiz için önemli bir yatırım olan Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin İlçe ve Ülke ekonomisi için çok önemli bir yeri var.

 

OSB de kurulacak biyogaz tesisiyle de kötü kokuların giderilerek enerji üretimimiz gerçekleştirilecektir.

 

Kısa zamanda çok iş başarıldı. Yatırımcılar için de bir fırsat oluşturduk.

 

Özellikle düz arazileri büyük hayvancılık yapmak isteyen kişilere talepleri doğrultusunda hemen veriyoruz. Çubuk OSB artık start almıştır. Hayvancılıkla ilgili OSB'nin en önemli avantajı, 16-20 kurumdan izin almak yerine sadece OSB müteşebbis Heyeti’nden onay almanız yetiyor.

 

Burada herkese düşen görev OSB'ye sahip çıkmaktır. Buraya inanıp bir an önce işletmeleri faaliyete geçirmek herkesin görevi olduğunu düşünüyorum. Geçmişte hayvancılıkta bir numara olan Çubuk'u tekrar eski konumuna, bir numara haline getirmemiz lazım.

 

Bilindiği üzere görev yerim değişti. Önümüzdeki hafta ayrılacağım. Sizlerden helallik istiyorum dedi.

 

Görev yeri değişen İlçe Kaymakamı Uğur Sezer'e, Vali Yardımcısı Emin Çolak tarafından ilçede yaptığı çalışmalar dolayısıyla plaket ve teşekkür belgesi verildi.

 

Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ise yaptığı konuşmada; Göreve başlayalı çok kısa bir süre olmasına rağmen bu süre zarfında OSB'nin hızlandırılması için elimizden geleni yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. 

 

OSB'yi kısa bir zaman zarfında yatırım yapılır seviyeye getirdik. Uzun zamandır yavaş işleyen sürece ivme kazandırarak bugün hem tapuların verilmesi hem de temelin atılması sürecine geldik. Bundan sonraki aşamada daha da hızlanacağı açık ve nettir. Hayvancılık sektörümüzün toparlanarak eski günlerdeki gibi pazar payımızın artacağımıza inanıyorum. Yeni atılımlarla da ilçemiz tarım, hayvancılık ve sanayi şehri alanında büyümesi devam edecek. Bir taraftan da üniversite kenti olan ilçemiz öğrenci sayısı da her geçen yıl artmaya devam edecektir.

 

Bugün sabah saatlerinde ATO’ da düzenlenen bir tanıtım toplantısına katıldık.

Ankara Ticaret Odası (ATO)’ nın19-20-21 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi  ile Belediyemiz tarafından 5-6-7-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 14. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali tanıtım toplantısına katıldık. Bu toplantının bizim için anlam ve önemi çok büyüktü.

 

OSB İDARİ BİNASI’NIN TEMEL ATMA TÖRENİ...

 

Yemekli Toplantı’nın ardından İdari Binası’nın temelinin atılacağı Mutlu Mahallesi Çubuk-Şabanözü yolu üzerinde bulunan OSB alanına geçildi.

 

Sunuculuğunu Belediye Destek Hizmetleri Şefi Ahmet Yılmaz’ın yaptığı tören Şırnak Silopi’de şehit olan 3 askerimiz ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Törene; OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Yardımcısı Emin Çolak, OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çubuk İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Tğm. Baki Üstüner, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Çubuk İlçe Başkanı Ali Çankaya ve yönetim kurulu üyeleri,  kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve müteşebbisler katıldı.

 

YAPI RUHSATI DAĞITIM TÖRENİ...

 

İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, buradaki törende yaptığı konuşmada, ilçede hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak OSB alanında idari Bina ile besicilik tesislerinin temelini atacaklarını belirterek, ilçeye hayırlı olmasını diledi.

 

Ardından yapı Ruhsatı dağıtımına başlandı.

 

Üretici Cemal Yılmaz’a yapı ruhsatı OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Ankara Vali Yardımcısı Emin Çolak,

 

Üretici Dursun Ünal’a yapı ruhsatı OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve İlçe Kaymakamı Uğur Sezer,

 

Üretici Ercan Akteke’ye yapı ruhsatı OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çubuk İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş tarafından takdim edildi.

 

TEMEL ATMA TÖRENİ...

 

OSB İdari Binası’nın temeli OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Ankara Vali Yardımcısı Emin Çolak, OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çubuk İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ve OSB Mütevelli Heyeti tarafından atıldı.

 

Protokol konuşmaların ardından tüm davetlilerin sahneye davet edilmesiyle birlikte düğmeye basıldı ve OSB İdari Binası’nın ilk betonu temele döküldü.

 

İDARİ BİNA İNŞALLAH BİR İLK OLUR...

 

2004 yılında başlayan Çubuk İhtisas Organize Hayvancılık Bölgesi (OSB) atılım ve proje çalışmaları 2006 yılında onaylanmış, 2010 yılının yarısında ancak bitmişti.

27.09.2010 tarihinde başlayan alt yapı çalışmaları ise 31.10.2014 tarihinde bitecekti!..

Alt yapı çalışmaları zaman içerisinde nitekim bitti de...

İlçede hayvan ahırlarının yerleşim merkezlerine yakın oluşu, büyük çoğunluğunun mahalleler içinde kalması ve hayvansal atıkların gelişigüzel depolanması, meskûn yerleri ve özellikle uluslararası niteliği bulunan Esenboğa Hava Alanı’nın olumsuz etkilediğini düşünen üst düzey yetkililerin tepkisi üzerine geliştirilen milyonluk bir proje ile Çubuk Şabanözü Yolu üzerinde bulunan Mutlu Köyü’nde (Deliören Köyü) Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi oluşturulmuştu.

Proje kapsamında yaklaşık 255 hektarlık (2550 dönüm) alanda Organize Hayvancılık Bölgesi (OSB) kurularak dağınık vaziyette ve yerleşim merkezlerinin içinde kalmış ahırların burada toplanması planlanmıştı.

Toplamda 99 ahırın olacağı bölgede 18 bin hayvanın barınması sağlanacaktı. Ve içerisinde mezbaha, yem fabrikası, hayvan karantina merkezi, hayvan hastaneleri ve et entegre tesisleri de bulunacaktı. Ayrıca bölgede yarı açık sistemle toplanacak gübrelerin enerjiye dönüştürülmesi de planlanmıştı.

Geç de olsa (31.10.2014 tarihinde) alt yapısı tamamlanan ve yaklaşık 40 milyona mal olan 100, 250 ve 500 başlık hayvan üretim tesisi(besi ahırları) arsalarının çekilişi Çubuk Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda noter huzurunda yapılmıştı.
 

Temennim OSB’nin İdari Binası’nın temelinin atılmasının ardından çalışmaların bir önce bitmesi...

 

Çünkü besicilerin bir 15 yıl daha beklemeye tahammülleri yok...

 

İlçeye bir çivi çakandan, Allah razı olsun.

İnşallah bu adım çok ciddi bir şekilde ilerler ve ilçemizde bitmek üzere olan hayvancılık tekrar eski günlerine döner...

Bu tür projeleri hep destekledim ve desteklemeye de devam edeceğim...

 

Yüce Peygamberimiz; “İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olanlardır” buyurmuştur.

 

Burada önemli bir hatırlatmada bulunacağım:

OSB’nin yapıldığı alanda zamanla su sıkıntısı baş gösterecektir. Bir büyükbaş hayvan günde 35-50 litre arasında su tüketmektedir.

OSB’nin kurulacağı bu alanda inşallah yeterli miktarda su vardır da ileride bir de su sorunu çıkmaz...

Mütevelli Heyeti bu konu üzerinde de hassasla durmalı...

OSB’de şimdiye kadar kaplumbağa hızıyla yapılan çalışmalar, bundan sonra inşallah jet hızıyla devam eder...

 

Haydi Hayırlısı...


dsc_0359-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum