Çubuk Halk Eğitim Merkezi 2009'da 169 Kurs Açtı

Çubuk Halk Eğitim Merkezi 2009'da 169 Kurs Açtı

Çubuk Halk Eğitim Merkezi 2009 yılında toplam 169 kurs açtı.

     Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürü Asım Güler, 2009 yılında yaptıkları faaliyetleri değerlendirdi. 2009 yılında 169 kurs açtıklarını söyleyen Güler, ilçede istihdama yönelik meslek edindirme kursları ile birlikte, okuma yazma, SBS, ÖSS, sosyal ve kültürel kurslarında açıldığını belirtti. Güler, 2009 da açılan kurslardan 2 bin 341"i bayan 2 bin 126"sı erkek olmak üzere toplam 4 bin 467 kursiyerin eğitim gördüğünü kaydetti.

Açtıkları kurslarda eğitimine devam eden kişilere yönelik ÖSS, sosyal ve kültürel kursların yanın da, örgün eğitime girmemiş veya girmiş olup ta herhangi bir sebepten dolayı eğitimini yarıda bırakan insanlara ulaşıp bunları eğitim ve öğretime kazandırmak içinde çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Güler,  okuma yazma bilmeyenlere de okuma ve yazma öğretmek için kurslar açtıklarını söyledi.

Genç kızlara yönelik düzenledikleri biçki dikiş, giyim, nakış, ev mefruşatı, takı, ahşap boya gibi kurslarla genç kızlara hem sosyal hem kültürel anlamda hem de meslek edinme anlamında yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Güler, Çubuk"ta ilk defa 2009 yılında İş Kur desteğiyle konfeksiyon alanında kurs verildiğini ve kursiyerlere günlük 15"TL de ücret verildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.