Çubuk geleceğin Çayyolu olacak

Çubuk geleceğin Çayyolu olacak

Bu sene beşincisi düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, başladı. Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi önünden başlayan kortej yürüyürüşüyle açılışı yapılan festivalde iddialı mesajlar vardı.

5.Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, önceki gün yapılan görkemli açılışla başladı.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, TBMM Genel Sekreteri ve yardımcısı, ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç ile Mamak, Gölbaşı ve Akyurt Belediye başkanlarının da katıldığı açılışta Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden dikkat çekici mesajlar verdi.

Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi önünde başlayan ve Atatürk Parkı"nda sona eren kortej yürüyüşünde Mehter Takımı da yerine aldı. Özden, düzenlenen törende şunları söyledi:

“Çubuk kuzeyde yıldız gibi parlamaya başladı. İleriki yıllarda Ankara"nın gelecekteki Çayyolu, Çubuk olacak. İmar planlarımızı ona göre yapıyoruz. Esenboğa Havalimanı"nın hemen yanında olmamız bu konuda büyük avantaj. Çubuk etiyle, turşusuyla, agat taşıyla, sebzesiyle zaten çok meşhur bir ilçedir. Biz de bu festival vasıtasıyla Çubuk"u, Türkiye"ye ve dünyaya daha çok tanıtacağız. Yani bir anlamda elçilik yapıyoruz.”
Gazi Üniversitesi"nin burada açtığı yerleşkeye de değinen Özden, üniversitenin ilçenin kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda kalkınmasına büyük katkısı bulunacağını söyledi.

Belediyecilik sadece altyapı değil

Daha sonra sözü alan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise sosyal belediyecilik anlayışı üzerinde durdu ve şöyle dedi: “Sosyal belediyecilik işte budur. Belediyecilik sadece altyapı hizmetleri değildir. Altyapıyı sağlamakla zaten yükümlüyüz. Belediyecilik yerel kalkınmadır. Yerel kalkınma, kültürel kalkındırmayı da barındırır. Bir yerin kültürel yönden gelişip gelişmediğini anlamak için yerel yönetimine bakmak gerekir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum