Çubuk Doğa Tutkunlarının Akınına Uğruyor

Çubuk Doğa Tutkunlarının Akınına Uğruyor

Çubuk doğal güzelliği ve yaylalarıyla doğa tutkunlarının akınına uğruyor.

Çubuk'a bağlı Karagöl Tabiat Parkı'nın da içinde olduğu Yeşlilkent, Yıldırımevci, Yaylak ve Kışlacık Mahalleleri ve yaylaları, güzellikleriyle doğa tutkunlarını ağırlıyor. Bölgede ziyaretçilerin bazıları trekking yaparken bazıları da kamp yaparak doğa ile baş başa olmanın tadını çıkarıyor.

Başkentin saklı cennetleri arasında yer alan Karagöl, çevresini saran ve endemik bitki türlerini de bünyesinde barındıran ormanı, yakınlardaki vadi ve yaylalarıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Yaklaşık 20 yıldır doğa severlere gönüllü rehberlik yapan Hasan İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi durumuna bakılmaksızın herkesin trekking yapabileceğini söyledi.

Ankara'dan her gün yaklaşık bin kişinin gruplar halinde doğa yürüyüşleri yapmak için geldiğini ifade eden İnan, şöyle konuştu: 

"Bazı insanlar yemekten hoşlanıyor, bazıları kamptan hoşlanıyor, bazı insanlar pansiyonda kalmaktan hoşlanıyor. Biz de yürüyüşten hoşlanıyoruz. Hemen hemen her hafta geliyoruz buraya. Günlük 40-50 lira civarında bir para gerektiriyor. Sürekli yapıldığında insanda daha fit, daha sağlam bir vücut olur. Bu kiloyla 15-20 kilometre yürüyebiliyorum. Bunu da sürekli yürümeme borçluyum."

Trekking sporunun Avrupa ve Amerika'da çok yaygın olduğunu dile getiren İnan,Türkiye'de ise son yıllarda yayılmaya başladığını anlattı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İzci Grubu olarak Yıldırımevci Yaylası'nda kamp kurduklarını anlatan İzci Grubu Lideri Ceyda Acar ise, "Bizim her hafta sonu kampımız oluyor. Bugün de Çubuk bölgesine gelmeyi tercih ettik. İlk defa geldik ve genel olarak hoşumuza gitti." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.